jangan segan jangan malu.ceq x makan orang aih

Tuesday, February 10, 2009

chapte 18

tajuk bajet xder idea....
pepagi monink client call

client:hello,cik dina ada...
ak0:ye saya bercakap
client:saya cik tut dr tut bercakap...dokumen yg saya mintak ari tuh dh atr ke bel0m
ak0:oowh cik tut...saya dh atr dh dokumen pd ari yg saya koll cik tut tuh yg nk konp0m kan pasai detail dokumen tuh
client:ari kamis la ek...
ak0:a'ah...kamis..saya atr pagi...pttnya ari jemaat dh smpai
client:xsmpai lg la...dokumen tuh saya nk pkai cepat...cuba kamo call n konp0mkan ngan 0rg pejabat p0s
ak0:baiklah...nti saya akn call(lam ati ni menyumpah seranah sbb xsuka ah call2 ni pastuh kn passing2 plak..leceh bangat seh)..by da ways,surat yg saya atr taun lepas yg cik tut kata xdapat,pihak p0s malaysia atr balik kat saya...kat situ dia kata surat x dituntut,pajabat tutup
client:a'h...ari tuh pejabat ttp
ak0:xpe la cik tut...nti saya akan call pihak pejabat p0s...apa2 saya akan call balik...terima kasih ya cik tut,
client:ok...terima kasih

*dua2 kata terima kasih...sapa nk kata sama2...

then,aku tanpa membuang masa....tipu2...aku buang masa setengah jam br capai tep0n n tep0n pejabat p0s...tuh pun setelah 3 kali...kali ke 3 perc0baan aku mendengar caller ring t0ne tut...tut,....tut... dekat 15 menet br la ada 0rg cakap...tanpa membuang masa aku secepat kilat:

ako:hello,pejabat p0s malaysia.saya nk tnya pasai p0s laju
amoi cina p0s laju:nombor siri apa
ako:abc 1125877989566 my
*diresiakan untuk kesihatan fbi
amoi cina p0s laju:ini selat ma itu p0smen kata alamat sudah tatat...itu nama pejabat talak ada

* hangin aku setelah mendengar jawapan ini..

ako:apa pasai tatak...selama ini saya atr guna alamat itu selamat aja sampai....kalo tatak sampai napa xkasi saya balik...saya buat p0s laju utk 3 alamat...kenapa sampai balik kat saya 1 je...itu pun yg alamat batu caves...
am0i cina p0s laju:sebentar aaa....saya cek lagi sekali..mau login balik
ako yg mula garang:ok...
amoi yg gelabah:alo,dekat sini kata alamat sudah talak ada...itu sulat ada dekat p0s shah alam...u talip0n sana tnya la...
ak0 yg mula bertukar:0k...number p0n bape
am0i cuak:03-*********
ako:thanks

*terus letak...amacam...garang x aku...pastuh aku teus call shah alam..

tut...tut...tut...tut...tut terkentuttttt...
gul yg jawab:hello pejabat p0s malaysia...
ako.hello,saya nk tnya mengenai p0s laju...
gurl ramah:sebentar ya...nomber siri
aku:abc 1236546
gurl x bersalah menjerit kat belakang :wei,ko tolong semak number nih...ader quiry x!!!(jerit kat kwn dia...saja nk bg aku puji dia ni pekerja berdedikasi)hello, cik....dekat sini mengatakan alamat ini sudah tidak ada...
ako yg bowink:xder...kenapa selama ni saya atr selamat jerk smpai...client saya dok guna alamat ini...xder apa2 yg berubah pun
gurl dedikasi:xpe...mcm ni...biar saya semak dl....nti saya akan call cik kemudian...number telip0n cik berapa
aku:03-*********
gurl dedikasi:nama cik
ako:dina
gurl p0kak:cik hardina ek
ako:cik dina..dina
gurl p0kak:ye cik hardina
ak0 yg mula menyerap:dina...d.i.n.a...
gurl kembali sembuh dr p0kak:ooo cik dina..nti saya akan call

*p0natnya yo lah aku bercakap ngan org pejabat p0s...dah la xleh kuar g lunch lg sbb takut dia k0ll karang xder 0rg lam opis...dh la b0s xder...xsamapi lam 15 menet,ada panggilan masuk

ako...hello...****s\b
gurl p0s:hello,cik dina...sy dr pejabat p0s...saya sudah semak ngan p0smen...dia kata number 2-22 xder...kalo 2-2 ada la...tuh pun chatered firm.cik dina pasti ker alamat tuh
ako yg egois:lor...selama ni saya atr pkai alamat tuh smpai je.....kat situ kan ada number p0n pengirim...nape x test call mintak kepastian...
gurl:yg tuh saya xtau...p0smen yg bertguas kata alamat tuh xder...cik dina blh x bg number f0n pengirim tuh saya nak tep0n nk sah kan alamat
ako:xpe...nti saya akan call dia mintak sah kan alamat...terima kasih

*then,aku terus call client aku...

ako:hello,cik tut
cik tut:ya saya
ako:saya dh koll pejabat p0s...dia kata alamat pejabat cik tut xder
cik tut:xada??
ako:a'ah...yg saya heran selama ni smpai je surat yg saya p0s
cik tut:a"ah..smpai jerk..
ako:saya nk sah kan alamat nih...blh cik tut beritahu alamat 0pis cik tut
cik tut:no.22-2,bla...bla...
ako:damn...aku yg silap...adesss...ok cik tut...saya akan atrsekali lg...kalo xdapat,terpaksa la atr by hand

*demn...aku yg silap ghupanya...tertukar alamat ghupanya...adesss...tp yg aku heran...aku sudah menukar kan alamat client ni sudah lama....tp sume selamat ja smpai...naper yg ini xsampai...demn betoi la...huhuhuhuhuhu....

*aku mmg suka menukar alamat@nama org...muahahahahahaha...dh bnyak kali aku tertukar...nk wat mcm mn ....tarikh besday pun aku leh tertukar ngan abg aku...

*muahahahahaha..tulun aku!!!akaun x balance...lg RM25....how to d0..mlasnya nk semak satu persatu...huhuhuhu..:)) :)) :))

No comments:

Post a Comment

ai lebiu la