jangan segan jangan malu.ceq x makan orang aih

Tuesday, February 3, 2009

chapter chaptera

the mines
pilem:maut
waktu cek in:12.10 am ke pm ha???

beli tiket time waktu puncak pilem nk ditayangkan mmg standard la kena carik number kusi lam kegelapan malam yg pekat mengalahkan kopi kampung cap mak timah....terpaksa la menyuluhkan suasana kepekatan malam dengan anset smbil tngan terkial2 mencarik tempat duduk...tu dia!!!!dah dapat dikesan...aku number 7 n him number 8....apa punya turr aku tgk citer maut ni?tp layan je la....tengah2 best layan iklan(wayang mn yg xder iklan hah....wayang kulit xder iklan pa),ada sorang minah ni tegur aku.....

minah baju putih:akak,akak punya kerusi number berapa?
aku si santik selita berbudi bahasa:number 7(dlm ati gumam xpuas ati kn pangey akak...aku
punya awet muda pun kn pangey akak)
minah baju putih:number 6 kat mn:
aku si santik selita berbudi bahasa:number 6 kat sebelah ni ha...(apa kehai minah nih....dah aku
number 7 konpom2 number 6 kat sebelah aku)
minah baju putih:dia xkata apa terus duduk

ok la....kiranya pada hari tuh aku telah berbudi sbb menolong insan yg lemah mencarik tempat duduk nya...tapi,yg xbest nyer...minah ni start menunjukkan aksi2 yg blh mendatangkan kewas-was ditambah2 ngan aku yg suka mengushar setiap tindak tanduk nya sebagai langkah berjaga2...

apa tindak-tanduk yg mnecuriga kan dan menyapenkan aku:

1-dia start pintal2 rambut mcm org kena penyakit meroyan...bak kata pepatah,org yg nk start
sewel smbil menghayunkan rambutnya kiri kanan bak mcm iklan sunsilk.
2-tetiba dia bngun angkat suar n time tuh aku pasan suar dia agak londeh.
(perhatian:minah ni datang beseorangan ye...so,xder aksi2 yg boleh menyesakkan berlaku)
3-minah ni time duduk agak gelisah...sekejap dia bersila,sekejap dia bersimpuh(aku temberang
ja),sekejap dia duduk mencangkung....heran aku...nk kata seat keras aku duduk empuk ja
4-dia bercakap sorang2...aku xtau la kot2 bg org lain ni semua perkara biasa...tp bg aku perkara
luar biasa la...ye lah...ckp sengsowang time tgk wayang..apa kehai nya
5-dia rajin usha aku...xberkelip mata aku time dia usha aku pastuh dia usha him yg kat sebelah
aku...lg la freak...ikut ati mau ja aku cabut..tp aku bertahan...

mcm mn aku x saspen...xpenah2 aku masuk wayang pastuh plak kn duduk berjiran dengan insan yg seumpama ini...then,bout 5 minit nk abes wayang tuh,dia tegur aku:wayang ni xbest kan...smbil mata nya terbeliak besar n membulat...hampir heart atack aku...korang penah x tengok guiness book of rekod yg der sorang manusia ni dia punya terbeliak cam spesis mata ikan buntal...mcm tuh la mata minah tuh..tp xla smpai terkeluar...bg menjawab pertanyaan dia aku hanya mampu menganguk smbil berkata ya jerk....gila isim dh aku time tuh.....

abes jerk wayang,minah ni terus bangun n time tuh aku dh bersiap sedia kot2 dia ajak aku bertumbuk ker open table ke...tp hampa...dia terus meluru keluar tetapi tetiba dia gedebuk.....jatuh minah tuh time nk kuar...aku hanya mampu nganga beso tp nseb baik lalat xmsuk mulut sambil goyang pala...

apa kehai la minah nih...dh la bg aku duduk xsenang time nk tgk citer pastuh boleh bikin gamat da jatuh terduduk sambel berkata:ala,xnampak gelap...hok aloh,kot nyer pun tunggu la lampu on dl...

dh la bikin wa gabra sepanjang citer maut tuh...1 haprak xmsuk pala...tp oberall,citer MAUt ni mmg sesuwai di tontonkan kpada insan2 yg spesis xsedor diri(konpom kn baling nagn kasut)..

huhuhu...
pas ni nk tgk citer upin ipin
pastuh pink pather
pastuh citer son goku

tp apa kehainya son goku omputih...gila isim tui la...aku nk yg mamat jepun punya son goku maaaaa.....!!!!

No comments:

Post a Comment

ai lebiu la