jangan segan jangan malu.ceq x makan orang aih

Thursday, March 5, 2009

aku yg 0tai,0tai adalah aku!!!

hehehehehhehehe....
ampa nk tau x...
ceq nk cerita neh..
semalam kan bos ceq kan dok offer ceq beli saham syarikat dia..
ceq ternganga mcm rahang mulut ni dh longgaq skru...walauwey...ceq jd pemegang saham majoroti lah gitu ek.tp mengenangkan ceq ni bukan otak bisnes tp otak melingkupkan,ceq pun tolak ngan lembah lembut nya..tp,ternyata la bos ceq ni semangat kental..bak kata org nigeria ati besi.dia offer kali kedua kali ini baik punyaaaaa offer...dia offer ceq ambek alih syarikat.kali ni bukan setakat rahang ja yg longgaq,mata pun dh tercabut kuaq...sekali lagi walauwey!!!!apakehai nya org tua neh...ceq ni nk handle diri senirik pun xberjaya masakan mau handle kompeni yg ada puluhan client...mau bangkrup opis...


pas ni leh tukaq nama jadi dina teriumph with pemes tagline'ang buleh berangkat dr sini'.so,mn2 mahasiswa siswi yg xberkejaya tuh atq la resume kat aku kot2 la aku mbek ampa berkeja ngan aku

tp kan ada ke bos yg bergaji rm1100.00?muskil ambo...buy the way,ari ni ceq mbek halfday.kali ni menggunakan alasan yg agak xmsuk akai..

ceq:trutttt...trutttttt.....
bos:hello
ceq:helo.salam bos.bos,saya nk inpom nih.kita punya tepon opis xleh pkai..saya dh cek semua line.line ok ja..tepon kita dh smpai tarikh luput kot(ya.hat tuh aku merapu..naya aku kalo ckp lagu tuh)
bos:pasai pa xleh pakai?kita bayaq kan bil?
ceq:saya dh suh kwn saya yg keja tm cek..dia kata line ok.tepon kot masalah.
bos:cuba kamu tepon 100(tm careline)
ceq:(lam ati:tepon xleh pakai cam na nk kol tm careline).aaaaaa...bos saya nk mbek half day ari nih leh?
bos:la...pasai pa
ceq:bilik ayaq xdak ayaq.1 level semua bilik ayaq xberayaq..saya tkut la kang nk uk uk ngan shu shu xdak ayaq nk basuh.
bos:pasai tuh kot tepon xleh pakai
ceq:start blur dh....apa kaitan bilik ayaq xdak ayaq ngan tepon xleh pkai bos
bos:sbb ayaq kan pkai presure meter suh dia bg tekanan kat tepon
ceq:(whatever)permohonan saya aprove x?
b0s:ok...ok....saya ngah meeting ni..
ceq:ok bye

waahhh...4da 1st tim ceq guna alasan yg xtau logik ka x...nk tadah ayaq baldi xdak.mcm mn nk wat.ceq ni dh la spesis besiaq.kang naya ja kn berinstinjak.uiksss...kurap la nanti...
nk letak jamban ni lam opis.yg bezanya jamban depan tuh ubah letak meja.pastuh kalo nk uk uk ngan shu shu,xyah la bazirkan lemak nk g toilet.ahhh...life is easy








4 comments:

  1. hahahah alasan xleh blah ekkekee

    ReplyDelete
  2. huhhh~~ meh laa share kompeni tuh kat kak una nak beli... kikikikik :P :P


    alaa... bile dah jadi bos seniri, kita tukaqlaa sistem gaji... heheheheh

    ReplyDelete
  3. rizz:hohoho...alasan yg pling mijarab tuh...alih2 time nk balik,air dh ada balik.huh...nseb baik bos xmsuk smlm.kalo x naya je nk kn pikir alasan baru

    kak una:kak una nk beli ker?makup la harga dia..huhuhu...mau lingkop kompeni wat sistem gaji ikut sedap tekak jer

    ReplyDelete
  4. adess... cemana leh lupa plak... hahahaha... kantoisss den... cis cis cis dan ciss lagi... Kikikikikik :P :P

    ReplyDelete

ai lebiu la