jangan segan jangan malu.ceq x makan orang aih

Thursday, April 16, 2009

ketiadaan mu disisi ku ......

setart dr 01.04.2009 until yesterday aku berkejaya tanpa melayari internet..huh..sungguh cermelang,germilang dan terbilang aku...lai..lai...para2 sakura bos diluar sana...mari la beratur melelong gaji2 lumayan untuk membeli aku agar aku berkerjaya ngan kamooo semua.....muahahahahaha...ini adalah gara2 opis aku telah berpindah ke tempat asal...ya...aku rasa opis aku ini dalam cobaan untuk melakarkan nama dalam malaysia book of rekod sebagai opis yang berjaya memindah randah dalam kawasan yang sama dan menerai pakai unit yang lain...YA...sbelom semua orang konpius mari aku berceritera....sebelom ini(sebelom aku menjejak kaki ke kolompo dan sebelom bergelar pekerja songlap)opis aku terletak di tingkat 6 di wisma tata titi tutu(*maaf,bukan nama sebenar).dan xlama kemudian,telah berpindah ke tingkat 5(aku tlah menjejak kan kaki mencemarkan jalan dan sudah mula setat berkerja) dan tak lama kemudian,berpindah ke tingkat 4 dengan alasan opis kat tingkat 5 ini kecil...YA...memang kecil.hanya sekadar cukop memuatkan 2 orang tenaga pekerja..setelah genap setahun aku menduduki di tingkat 4(01.04.2008-30.03.2009),opis aku kembali berpindah ke tingkat 5....YA...mcm kerja kartun ya...nsib baik la aku pengemar kartun terutamanya katun slam dunk yg ensem berserta bleach yang macho...yang menjadi mangsa keadaan nya adalah aku.di bawah adalah senarai2 kerja2 yang dilakukan oleh bos aku dan kerja2 yang dilakukan oleh aku(bukan dengan niat mengungkit).

tuan majikan yang dihormati:
  1. mengangkat dua buah lamari tempat menyimpan fail2 bersama saya..angkat je ek...menolak atas troli adalah saya bersama2 ngan jiran opis sebelah..tentunya lelaki..YA>>>saya mengelabah..sbb apa..saya mmg kaki gelabah.
  2. memungah fail2 dan mengangkut ke ats bersama wifenya
  3. mengangkat sofa panjang dan 2 buah sofa kememtut serta meja tulis sebijik,1 kerusi opis,1 meja kopi dan tong ayaq berserta bekas ayaq tuh.diangkat bersama2 seorang partnership kompeni.berdua la mengangkatnya la ek.

aku yang gagah perkasa:
  1. mcm nombor 1 kerja yang dilakukan oleh tn.majikan
  2. 1 almari kabinet(ber0da),1 almari(xberoda,kecil,sederhana berat),1 meja komputer(beroda)-diangkat berseorangan
  3. 2 kotak a4 berisi common seal(cop bagi syarikat).100% besi..ya..amat berat dan amat la busuk ketiak ku menolaknya diatas troli kerna peluh2 mengalir.(beseorangan)
  4. fail2,kotak kertas a4 yang xdigunakan lagi,dokumen2 syarikat yang amat la banyak.(beseorangan)

secara puratanya,aku telah naik turun dari opis lama ke opis baru di tingkat 5 dalam 6 kali la aku naik turun..dan sepanjang aku mengemas opis aku telah banyak kali ponteng kelas dek sbb tidak mampu nk menghadiri kan diri ke kelas sbb penat weeee.....naik turun,naik turun...dh bulan naik ke bulan aku rasa..selepas berhempas pulas mengemas,akhirnya aku berjaya mengemas opis lama dan keluar dr opis lama pada 30.03.2009.masuk opis baru,aku terpaksa pening kepala hendak mengemas barang2 sbb opis baru ni kan kecik sket.so terpaksa la aku bijak mengatur kedudukan perabot supaya tak nampak serabut walopon sebenarnya aku bukan pandai sngat mengemas2 nih...huh..pengakuan berani mati..jatuh saham tp xpe...maintain tinggi di mata my dear seman...huhuhuhu...

sepanjang 01.04.2009-16.04.2009,manyak kisah yang berlaku..meh nk cerita:
  1. aku kena tipu dengan pakcik tua bangka xsedaq diri...huhuhuhuhu...melayang duit aku..dh la lam purse duit xberapa nak meriah.kena kencing kat dlm opis sendiri.alkisahnya begini.2nd aku kat opis baru.time tuh time lunch.kebiasaannya,aku akan tapau dan makan dalam opis(yela...mn da opismate nk ajak makan sambil gosip2).time ngah makan2 smbil bernyembang bergosip dengan encik dear dalam tepon,pintu opis di ketuk.aku usha la sket melalui bidai pintu.kelibat nampak mcm bos aku(time tuh bos xder kunci lagi sbb aku xbuat kunci pendua lagi).aku pun bukak la ngan selamba badak sekali bukan bos aku daaa...seorang pakcik tua..pandangan aku mengatakan dia berumor dalam lingkungan 60 keatas.memakai kemeja biru gelap,seluar slack kaler kelabu dan kasut yang ala2 bukan kasut opis(xtau nk letak kasut apa)..perbualan kami seperti berikut:

    • aku:ya...dari mana(ayat biasa apabila ada orangdatang)
  • pakcik kencing aku: ni syarikat apa(gaya mengelabah)aku:abc servicespakcik kencing aku:bos nama apaaku:tn.tut...
  • pakcik kencing aku:(suar tangan nk salam ngan aku,tp aku tolak dengan cara baik).saya kwn lama tn.aji.blh saya masuk?
  • aku:maaflan cik.saya seorang kat dalam .(ayat aku yang bodo)
  • pakcik kencing aku:xpe..pakcik ada 3 orng anak pompoan.pakcik nk tingalkan pesanan kat tn.tut.tn.tut saya punya kenalan lama.
  • aku:bg masuk pastuh nganga dengaq dia citerpakcik kencing aku:saya tn.tut punya kwn lama.saya xcident dekat bawah dengan cucu dan ank pompoan saya.saya short cash money rm40.00.saya ada klinik dkat bawah.tn.tut tu saya punya patient.saya punya nurse pergi ambek anak dia..blh x tlg pinjamkan cash rm 40.00.nti saya bayar sebelom pkul 2.00@petang sket ari ini.
  • aku:sori pakcik.kitorang punya cash abes(jujur x aku)
  • pakcik kencing aku:xpelah.personal la.nti sebelom pkui 2@petang pakcik gantikan.blh bg pen dan kertas.pakcik nk tulis nota dekat tn. tut.
  • aku:aku pun bagi la duit aku dengan kertas dan pen.(aku tunggu smpai ke petang,batang idung pakcik tu aku xnampak and when i ask my bos bout dat guy,dia kata dia x kenal n bila bc nota yang pakcik tuh tinggalkan,bos aku xfaham tulisan dia even me pun xleh nk bc n faham.sah...makkk....eden kena pulau.....eehhh silap...pukau....waaaaa...nseb baik dia mntak duit.kalo mntak lain...uikksss..simpang malaikat 44 la.....)
serius fish aku ckp,aku xtau napa aku blh bagi pakcik tuh masuk walhal time tu time lunch.kebiasaanya,aku time luch,kalo talipon@ada org ketuk pintu,sumpah aku xtakn bukak sbb time aku rehat jgn arap aku nk wat keje.sepanjang aku sembang ngan pakcik tuh,otak aku blur.aku x ingat pun nk talipon bos aku.yang aku tau,sepanjang aku sembang nagn pakcik tuh,aku hanya rasa takut.akak aku mngatakan aku kn pukau.xtau la pukau ke x.niat aku ikhlas nk menolong.kalo dia salah guna niat aku,itu urusan dia la.

  1. encik dear berangkat ke luar negara bercuti.dia akan melancong ke negara2 eropah.negara2 eropah tuh mcm negara2 malaysia ker?mcm kita negara negara malaysia kan.dalm negara malaysia ada negeri kedah,kelantan,pahang dan sebagainya.kalo negara eropah tuh,ada negeri apa dalam tuh?sbb aku mcm konpius sket.sbb bila aku tnya en.dear kat mana,dia cakap dia skunk ada kat rome,itali nti nk g paris.pastuh jerman..jerman negara2 eropah ker?seriyes shettt..aku xtau.georgrafi aku xlulus..sungguh2 aku mengaku.tp,aku sedih sbb en.dear xder kat sebelah aku time saat2 genting..time aku demam almost 2 minggu tp gigih jua g keje ngan kelas,time kengkawan kelas aku bahan kan aku sbb aku pkai tia amelia(sungguh berkesan...sbb tuh depa jeles),time aku xleh wat test(seriyes sheett aku sedih dan mengigil sbb aku tau aku akan parah nk score lam final).aku baru tau selama ni aku sayyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyaaang sngat kat dia(kak una jgn jeles ya).selama ni aku selalu marah2 dia,cubit dia2 even penah tumbuh dia...woooo..nseb baik dia xmembalasnya..kalo x,mau aku terlantar lam ICU in kalipornia..sesungguhnya dia amat sabar dengan aku.time aku belom solat asar sbb gara2 lambat abes kelas dan bergegas terus ke stesen komuter shah alam dang memaksa dia dtg mbek dengan alasan kaki patah,dia sabar mencari surau untuk aku memnunaikan kewajipan sedangkan aku di sebelah kontrol ayu korek idung.series weeeyyyy...inilah ciri2 lelaki yang aku mau..tanggungjawb terhadap agama. sape tahan dengan aku.kalo gila,gila sngat..kalo naik antu,kalah inkedeble hulk..inilah manusia...bila dh jauh dari mata..barulah kita tau menghargai seseorangkan...babe...i luv u(aiseh malu la plak:">)
  2. aku dh jarang tido lam opis...huhuhu..dulu kat opis lama aku rajin membuta...muahahahahahaha..opis baru sejuk siot...selang 5 menet aku pi toilet.mn tenteram nk tido..asal penjam mata ja,nk terkuncil...hairan aku...mimpi basah betul la.....
  3. aku menjadi pendail setia untuk menelipon 100(tm careline).menyusah kan kaki tangan kat situ dengan soklan lazim aku...internet bila boleh pakai?cpt boleh x?saya nk buat keje...muahahahahahhahaha
  4. aku rajin buat keje dh...sungguh wey..dedikasi sungguh aku...sebelom tenet ok la..selepas tenet ok...kemalasan aku kembali...muahahahahaha
  5. aku jatuh tangga eskalator kat setesen lrt masjid jamek.time aku naik naik dr putra menuju ke tempat keluar stesen..berdarah siut kaki aku.smlm kelas aku abes lambat.aku smpai bangsar pkul 10.30 mlm.aku naik tren putra dr bangsar nk ke msjid jamek 10.40 mlm..mn akux gelabah nya..aku nk kena naik star smpai stesen maluri then naik teksi balik umah aku.lambat2 kang teksi payah dapat...mana x mengelabah smpai terjatuh...huhuhu..akak aku kata lutut aku lembik kot.akak housemate aku kata aku pitam.xtau la aku yang mn.yang aku tau aku mmg xsedar bila masa aku jatuh..tau2 je aku dah tercium eskalator...huhuhu.xpe..aku gagah..luka sket x menguris kemachoan aku.
thriler x kisah aku.my dear balik 28@29.04.2009...lambat lagi siot..aku dh mcm nk gila dh ni kerinduan..oohh ya...aku dh dapat carrymark aku untuk paper audit aku.13.75 per 30...wat da fishhh betui la......xtido malam la aku nk score final...huuuhuhuhuhuhu...ujian...ujia...xpe...aku gagah perkasa..aku yakin aku boleh buat...insyaallah...

apa kata anda!!!!

4 comments:

  1. yeyehh lotti come back hahaha tiber!!

    ReplyDelete
  2. HUHU...GEMBIRANYA KAMU YA RIZZ...MENGAPAKAN KAMU SEGEMBIRA INI?ADAKAH KAMU MERINDUI KU...MUAHAHAHHAHAHAHAHA

    ReplyDelete
  3. uii... gila panjang...

    part incik seman tu takleh tahan... Jiweeennngggg keretsss

    ReplyDelete
  4. huhuhu....kak una update kan...hambek kamoooo....aloh...kak una jeles :-"

    ReplyDelete

ai lebiu la