jangan segan jangan malu.ceq x makan orang aih

Thursday, May 7, 2009

just wanna to know

bilangan penganggur pada masa kini kian bertambah akibat perubahan ekonomi yang tidak konsisten...siapakah yang harus dipersalahkan?para graduan yang mementingkan taraf pekerjaan yang layak dengan kelulusan ataupun para majikan yang ingin pekerja yang mempunyai pengalaman?
***
mak:dina peksa ke ari ni?(07/05/2009)
aku: xlah mak..10.05.2009 baru peksa
mak:la mak ingat kan ari nih...x balik kampung la jumaat ni?
aku:x la...pas abes peksa baru balik.ayah balik ka minggu ni?
mak:ayah balik minggu ni..mak ingat kan dina balik minggu ni..
aku:x la...minggu 1 lagi.mak,minggu 1 lagi tuh pun xtau nk balik ke x..sbb kat pwtc ada wat
pesta kerjaya.15.05-17.05.2009.
mak:xpa..nanti mak suruh acak pi...ni dina,nati jgn lupa isi kat adik2 kerja kosong kat kedah
na.awat husna x dapat u..kwn2 dia banyak yang dapat.
aku:nti dina isi.xtau mak..kwn2 husna dapat result mcm dia ka baik sket dari dia?
mak:lebih kurang la..
aku:xpa la,,nti dina test isi mara kat dia.
mak:xpa la...buat la kerja dulu...assalamualaikum
aku:Waalaikumusalam..

kesalahan yang aku buat:
  • aku lupa wish mother days kat mak
  • aku dh sebulan tak balik kampong n mak aku tiap2 minggu tnya balik ke x
  • aku lupa nak call ayah
  • aku tau mak suh balik sbb dia nk aku tlg dia wat preapre tuk kenduri abe aku yang ke-3 nih.xpe mak..minggu depan dina balik kita wat gotong royong besar-besaran ek.
***
aku ingat aku nk berhenti kerja la..aku tau sekarang ekonomi tak berapa nak cantik tapi bila aku pikir-pikir balik,aku datang kerja ni sebenarnya tak ikhlas..bila tak ikhlas,benda yang kita wat pun akan jadi lebih kurang ala-ala nak makan spageti tp termakan nasi lemak la jawabnya.bila pikir balik aku ni mcm mak guard pun ada.bezanya aku tak pegang senapang la..aku pegang pensel ngan keyboad komputer jerk.

aku tau mesti ramai yang akan mengodemsasikan aku dengan umpatan2 seperti aku tidak besyukur la apa la dan banyak lagi.tapi ada aku kisah..korang tau ke apa yang aku rasa.larat ke kalo korang nak kena mendengar orang maki hamun?kalo sorang dua boleh diterima pakai.ye la,kalo setakat bos yang maki hamun aku tarak kisah punya la...ni kalo dh client mai maki hamun,ada aku nk kebal lagi ker?perisai kebal pun boleh terhakis tau dengan jutaian ayaq lioq client..

dh nama lumrah nya pelanggan kan.customer always right..ya..itu aku sokonk.tp yang aku x sokonk nya bab liat nak bayaq utang.kalo bab nk mintak itu ini,laju jer meminta nya.kalo aku telipon nak mintak utang,ada jerk alasan.siap pas aku kesini sana lagi.ingat aku bola ker.yang bos dok komplen kata duit lam bank kurang.apa..ingat aku tak buek koje ker?aku menelipon client walopon x la ari2 sngat.malu bai nk mintak2 utang nih..aku bukan spesen suka sangat mintak2 utang nih...mentang2 la sora aku ala2 kanak2 kindergarten,boleh di buat derk nyer..

apa2pun aku skunk lam proses nk carik keje lain.doakana aku berjaya ya



2 comments:

  1. daripada sakit hati, baiklah cari kerja lain...

    mother's day 10 haribulan nanti... takpa, ada masa lagi nak wish.. InsyaAllah...

    Aritu ingat nak balik, tapi Sabtu bos tak kasi cuti, takleh la nak balik... Uhhuk... Nanti dina nak balik bitau tau? Nak kirim duit sket kat Mak...

    ReplyDelete
  2. KAK UNA:HUHUHU...TUH AR KAK UNA..HARUS CARIK KEJE LAIN NIH

    YA KA...NGAT KAN 05.05...HEHEHEHE...TERLEBEY SUDA....

    TUH LA...ORG DAH ABAQ BNYAK KALI..KASI BOM ITU KOMPENI TARAK MAU DENGAR SAMA CAKAP SAYA

    ReplyDelete

ai lebiu la