jangan segan jangan malu.ceq x makan orang aih

Friday, May 8, 2009

pokul berapa datuk harimau

tunjukkan daku bukti ketulusan dan keihlasan kamoo kepada ku!!!!
***
nak tnya ni...harap2 ada la yang dapat membantu saya ya....
1-kalo kita nk resign 24 jam,ada x syarat2 dia ataupun kriteria dia yang kita kena patuhi?
2-apakah kepentingan engangement letter?

seriyes wes...aku tak tau ni..aku tau aku datang pkul 9 balik pkul 6(kekadangla pukul 6).wat keje,lunch.itu je la yang aku tau.aku tak tau apa benefit aku sebagai seorang pekerja dekat company ini since inilah 1st company aku berkejaya (setelah 6 bulan menunggu hasil penanaman anggur).

satu lagi,kita kerja 8 jam tuh termasuk sejam rehat ke tak?kalo aku kira dari tempoh aku kerja iaitu dari pukul 9 until 6.00,maksudnya aku kerja selama 9 jam la(kekadang aku tak keluar lunch.selalu nya aku tapau and makan dalam opis sambil buat kerja).mcm tuh ek?

ari jumaat aku balik 6.30 ptg.kenapa aku balik pkul 6.30 petang?mengikut kata orang besar,aku balik pkul 6.30 petang adalah kerana pada ari sabtu aku tidak berkerja.aku konpius nih?kita kerja 40 jam kan seminggu kan?kiranya setengah belen ari jemaat tuh kira sebagai OT la kan?wah,kalo mcm itu,harus banyak OT aku ini...muahahahahaha

tolong la jawabnya seseriusnya sbb aku tak tahu bab2 kerja ni..yang aku tau tiap2 bulan aku dapat gaji...hehehehehehehehehehe

9 comments:

  1. la asal nk benti keje niw? hahahh klau benti 24jam xde leter kompem keje ok r leh cow teros:p

    ReplyDelete
  2. rizz:ye ker gitew jerk rizz?kalo mcm tuh kalo nak cow esok boleh la yek?tak yah inpom guna surat2 kew?
    *muka blur*

    ReplyDelete
  3. kalau mula-mula masuk keje dulu takde confirmation letter dari majikan, bolehla tender surat berenti 24jam tanpa sebarang syarat...

    Tapi kalau ade, sile check semula... kadang-kadang majikan akan demand satu hingga tiga bulan gaji dari kita sebab tender resignation secara tiba-tiba... Kiranya cam gantirugi sebab nak cari orang lain dan train pulaklaa...

    8jam sehari tak termasuk time lunch...

    lebih-lebih daripada tu, kene check dalam buku labour law... cheq tak hengat... Hohohohohohoh

    hang keja tu ada epf & socso dak??

    ReplyDelete
  4. kak una..ceq xdapat konpimation letter sejak dari ceq msuk keje lagi...sok boleh la resign doploh pat jam la yek..

    epf ngan socso ada..kalo xdak,mau ceq kerat2

    ReplyDelete
  5. lenkali kalu masuk keje mane-mane, sile mintak kompomesyen letter... itu penting... supaya tak tertipu dan menipu serta ditipu...

    boleh je nak tender bila-bila pun... tapi sebab dah kerja lama, kadang-kadang kena guna juga budi bicara... cakap elok-elok dulu... kalau dia bising, baru pekena dia balik... :D :D

    ReplyDelete
  6. KAK UNA:EDEN DAH LOTIH MENANYA MN EDEN PONYA KONPIM LETTER HA..DIO CAKAP XPA AIH...DIO X TIP0...HAH....MCM MN TUH...

    DIA MMG KAKI BISING KAK UNA...KALO MSOK OPIS CEQ TETIBA RASA SERABOT...WUAAAA......SUKA TNYA SOKLAN YANG SAMA BERULANG KALI...LOTIH HA

    ReplyDelete
  7. kalu gitu, cakap elok-elok dulu kata nak berenti... cakap sebab personal... pastu cakap timaseh bagi peluang bla bla bla bla... Kalo dia manyak songel, kasi tiung pungpangpungpang satu kali kat dahi dia... Hohohohohoh :P :P

    ReplyDelete
  8. 48 jam seminggu ler

    waktu rehat tu termasuk dengan jam bekerja

    kalau kerja lima hari biasa 9-6

    kalau kerja enam hari biasa 9-5

    yang lebih tu biasa bg OT... TETAPI... jika gaji melebihi RM1500 kau tak layak dalam undang2 untuk mendapat ot kecuali kerja bahagian production... kalau kerja admin... terima aja lah

    ReplyDelete
  9. kapten lupi ensem:isk...isk...terharu dengan kunjungan kapten...huhuhuhu...ye ker 48 jam?terkurang suda mengira nya...hehehehe...saya admin...suda lebey itu OT tapi tarak banyar...saya punya gaji tarak smpai itu 1500 jugak

    kak una:ngat nanti time nk berenti betui2 nk bagi kad ucapan yang berbunyik tuh kat dia...x larat nk bercakap bagi dia baca suda

    ReplyDelete

ai lebiu la