jangan segan jangan malu.ceq x makan orang aih

Wednesday, September 30, 2009

aloooo

kebiasaannya org pas raya akan kena darah tinggi,darah rendah,lemak bertambah,lenak ditambah,gula bertambah manis dalam pundi kencing dan sebagainya.tapi aku plak,boleh kena tonsil...pasai makan mempelam tercekik pun leh kena tonsil??????

Friday, September 18, 2009

aku sudah dalam mood mahu balik kampung

aku sudah dalam keadaan mood mahu pulang ke kampung.lambatnya nak tunggu 4.30 p.m.kerja,nantila aku kerjakan kamu.aku tidak bernafsu dan berahi untuk mengerjakan kan kamu.nanti kalo aku sudah bernafsu mengerjakan kamu,akan aku keja kan.sekarang,aku bernafsu menguplod gambar zaman kuno merangkap zaman batu.
aiyooo kita cekedot


pakcik seman sedang main ku-cak-aaa bersama bebi loti
sambung bermain ku-chak-aaa di pintu lain...shopping ngalahkan aku
tukang pembawa baju memprotes
1st time dapat bunga


jemputlah ke rumah..kata makcik gayah kepada calon menantunya yang hantu



beg balik kampung 1:isi kandungan-kuih raya kak ayu kirim-4 balang
susu humairah-2 tin



beg balik kampung 2:isi kandungan:baju ayah,kasut mak,baju raya,barang2 fbi,purse,berus gigi,sabun muka,bedak kompet,spek mata bingkai mata,pen jalan2(pendrive),kunci opis,kunci umah,pakwe nombor dua yang jerjeous.

kasut paling otai:line seben dipakai bersama setoking sekolah tapaknya itam dan dilengkapi dengan gelang kaki siam yang di bikin senirik.


kasut otai pandangan hadapan.dibeli pada tahun 2004 semester kedua menggunakan duit ptptn dan last membasuhnya ialah pada tahun 2006 bersama setoking 2 bulan tak basuh tetapi tetap bau wangi.

pakwe jerjeous ku-en.bantal mucuk


perpustakaan bergerak...ada sapa mau beli...old news paper!!!old new paperrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!!!!

pemberi DNA yang kacis


tolong penamporkan minah ini kalo terjumpa di kala membawa aksi gedikk ini


gambar sebelum mengandung

gambar selepas mengandung dan masih dalam keadaan chumey.i lap u la pakcik seman.



pakcik seman lagi



aku yang terselit

terselit lagi aku



itulah drama-drama yang akan ke udara sepanjang musim perayaan yang akan datang.akhir kata.selamat memandu dengan cermat,jiwa selamat.dari saya minah jerjeous dari dapaur ketuk-ketuk bersama kak engku...bertemu lagi di episod akan datang...daaaaaaaaaaaaaaaaaa

Thursday, September 17, 2009

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI



maaf zahir dan batin pada semua pembaca
sekiranya terkasar bahasa
dan
terkasar komen

main mercun ingat kat aku sama

tak sabaq nak dengaq bunyik meriam buluh

Wednesday, September 16, 2009

already 1 year

i only want to said
thanks for make me so special
thanks Allah
we meet
i sayang u
u sayang i x
(tetiba rasa semacam polak)

mari kita bercerita

pejam celik,pejam celik..udah mau raya kan.tak sabaq rasanya nak balik...aku rasa last aku balik bulan 6 time atam kawen.kak una,duit tol sudah disediakan dengan penggunaan touch n go untuk memastikan kelancaran perjalanan..hehhehehehehe...kak ayu balik dengan abang dia teruih ke alor setaq..acak tidak dapat ambek sebab road tax udah tarikh luput ditambahkan dengan kondisisi kereta yang amat mengerunkan di samping kesengkekan yang terserlah.errrr...ditambahkan polak tiket bas sudah kehabisan.

semalam g masjid jamek,teman kakak ayu(mcm chumey je pangey kakak ayu,kakak husna,kakak keti...keh...keh...kehh)orang dia...humannnnngggg aiiihhhhhh.....dh nmpak mcm semut hurung gula.aku nmpak kepala itam,kepala putih,kepala karat..semua ada.pilihan baju pun mengancam kalbu.sepanjang jalan aku berletiaq kat seriman sbb x sabaq2 nak beli baju melayu kat supermarket.aku kata sabaq,sabaq,nanti kita mai beli kat sini.aku teman.murah sket.kita g ngan kak ayu...dogil ha....tinjauan aku harga baju melayu semalam sekitar RM 50 pun dh leh dapat dh..baju kurung dh mcm juai ikan kat pasaq lambak.meriah betul..pasni dok kira duit berkepok-kepok la...zakat jgn lupa bayaq no.....

ari senin aku bukak posa dengan ana,kawan sekolah aku.nseb baik pompoan.kalo laki dh lama aku ngurat dh.pi mana2 ada ja muka dia,xpun muka aku..dh la sekolah yang sama time sekolah menengah dari form 1 smpai form 5.form 6 lower,ana pun masuk gak tapi jap ja pastuh dia dapat offer poli.tinggal la aku ngan kengkawan lain meneruskan legasi senior sekolah yang paling senior.time upper 6,aku dpata offer politeknik..panggilan kedua..aku g..tup tup dh namapak muka makcik ana ni.weh..mn2 aku ada,ang ada.dia senior,aku junior.nseb x kerek ngan aku.kalo x,mau aku tetak.masa interbiew tm,ang pun ada.padahai xrancang.aku dtg keje kolompo,ang pun ada.tapi ang lama sket la dr aku kt kolompo nih...nseb ang pompoan ana,kalo laki,ang xngurat,aku ngurat dl.dh la dua2 ekoq xposa.gaya letih kalah kan org posa.tapi aku xmkan na...bukak posa kat stesen kopitiam,semua house.dh elok2 duduk kat meja yang leh memuatkan 4 orang,dh kena halau kena duduk meja kecik utk 2 orang.dh la depa letak meja tuh kat tengah2 medan laluan.seriau ja aku time waiter lalu lalang nak atas makanan.zup zap zup zap ataih pala aku ja.aku mintak nasi putih dngan tomyam sea food.di bagi nya tom yam ayam.nasi di letak nya dlm piring.tomyam dilapik nyer dengan pinggan nasi.terbalik ghupanya.then,boleh plak da seorang waiter yang mbek order tuh kata,aiyak ini pinggan mau makan mcm mn..loh...terburai aku ngan ana gelak..pasni dh xleh kuar mkan laksa dh ngan ana coz dia dh nak balik kedah.transfer...daaaaaaaa ana


aku ngan selamba badak mintak bos naikan gaji.dh alang2 kan..pas ni dh xleh nak merasa gaji kat sini dh...hehehehehehe


ok la...adios amigis apolos

Monday, September 14, 2009

hamis 2


"99.99% lelaki mengungkapkan perkataan:

"saya tidak sama dengan lelaki lain"

hamis 1

pernah dengar tak ayat yang macam ni,lebey kurang mcm ni atau terkurang telebey mcm nih:

"aku kawen dah,nikah ja belum"










pala otak ampa pikiaq apa

Thursday, September 10, 2009

melakonik gua di pagi kamis ini walopon gua x hamis,gua manis

pejam celik,pejam celik,dah 2 taun setengah aku jadi anak gelendengan di kolompo.macam- macam aku belajar.macam-macam karenah manusia aku lihat.nasib baik aku tak kena kejutan budaya atau bahasa ingerris nya culture shock.kalo aku kena kejutan budaya ni,konpom rambut aku tercacak laksana durian marbeles,rambut berkarat-karat mengalahkan mat karat,idung,telinga,kening ditindik 18 tingkat(eeerrrrrrr...aku memang pasang niat nak tindik idung.tapi mengenangkan takut kena parang ngan mak,aku lekat nande pun jalan la)puhhhh..kali tuh nama aku teruih transpom jadi die..tak pun dee-dee,alice wonderland ker.tak pun bila orang tnya,nama u ape.aku jawab nama i keti...perrhhhhh..memang nak kena sondol ngan lembu la kali tuh...muehahahahahaha....pastuh dari gaya tomboy tak jadi ke gaya pompoan gedik yang gaya jalan mcm pinggang patah..kasut high heel lima - nam inci..mekap sedepa tebai.mulut muncung tahan berat gincu....kah..kah..kah..konpom mcm burung hantu...tapi hantu-hantu aku di kolompo ni,alhamdullilah,aku tak lupa semayang aku walaupun ada jugak la termiss kekadang....baca jugak al-quran walopon tunggang langgang.tak pe..aku niat bc coz nak belajor...lama2 ok la tuh..kan..kan..kan...

kekadang kan,yang aku suka kat kolompo ni adalah warganya.aku suka usha peysen n gelagat manusia nih..kekadang sampai naik juling aku tengok pesyen depa ni..nak kata aku buta pesyen tak la..aku ikut la jugak tapi yang mn aku rasa elok la...tak kan aku nak pkai selipar ngan setoking kot.bek aku pkai kasut teruih.tapi yang kekadang aku heran la,aku bukan nak mengata,aku tahu ilmu agama aku cetek.cetek sangat2.aku hanya tahu dasar je..kekadang aku nampak orang pkai kebaya bertudung,alih kain kebaya terbelah smpai nmpak betis..1st time nampak,aku naik pelik gak..tapi mana tau kan pesyen dunia la ni.aku apa tau...baju pun dok pkai baju kurung je.nak pkai kebaya, huh..tunggu lembu bertanduk 3 gamaknya.

aku nampak orang laki pakai rantai emas la.setahu aku,lelaki tak leh pkai emas kan...yang aku pling berbulu ialah pesyen yang orang yang kurang penghilatan ni dipimpin oleh manusia yang cukup sempurna sifatnya meminta sedekah.kekadang nak je aku tanya,nape yang sihat tuh tak keje.si seman selalu cakap kat aku,kalo tak nak bg sedekah,jgn kompelin bnyak..bukan kata aku kedekut,tapi aku kekadang kesian ngan golongan kurang upaya tuh.dh macam kena ekspotasi.aku eja pun dah xbetui..

nak je aku balik kampung halaman sebelum aku tambah biol.tapi mengenangkan aku masih ada lagi 3 tahun nak abes kan studi,terpaksa tahan.aku dh janji ngan ayah,nak dapat kan ijazah untuk dia.walopon penat ngan sakit ati,aku tahan je.aku nak tunaikan janji aku..untuk ayah...bukan untuk aku...

Tuesday, September 8, 2009

senarai barang-barang yang harus dipacking untuk balik kampong....

  1. pack baju yang beli kat ayah
  2. pack kasut mak
  3. pack baju kurung raya yang pakai time nak salam ngan pamili pastuh teruih transpom jd bibik joejeus
  4. selipar
  5. kasut 5 taun x basuh tapi tatap wangi
  6. t-shirt
  7. seluaq trakc suit
  8. en.bantal bucuk yang ganteng
  9. t-shirt-t-shirt zaman selim yang terpaksa di sedekah kan kepada adik2 yang sedikit hantuuu
  10. pack seluar jenas nak mintak mak kasi kat orng yang susah dan pesan kat depa jgn riso.tak ada korap,tak ada penyakit berbahaya(akan disedekah kan kalo adik2 tak nak terima)
  11. roti wangi humaira

l/s:pppsssss.....kak una...balik kampung bila?acik kata ari jemaat @ sabtu....eden mahu tumpang...huhuhuuu...tiket bas udah abes....

owwhhhh...nehi...nehi...muji apto pagal hey

wehh...wehhh.weehhhh....aku dh tersimpang jauh dari jalan yang lurus nih...
tolong pelempang aku bagi aku masuk landasan balik..
dh terbabas babeng jauh gila babas kari daging babas nih.
dari mana aku dapat sipat pemboros,pembaziran,peminjaman nih?
sapa yang transfer sipat-sipat pemusnah nih...
bulan ni saja,bapa bnyak seliapar aku beli
wah...
selipar aku semua masih cun-cun lagi
awat tangan dok gatai beli yang baru nih
ni kalo mak tau,mampoih kena pelengkung nih..
dah dapat yang baru,
hat lama aku bungkuih elok2 simpan lam kotak
dah tak pandang dh
gila kejam
berlagak gaji Rm 5 k
dah-dah,
lepas ni kawal napsu beli selipar
seb bek selipar satu rm 1o ja kali 1opasang yang dok ada
boleh juai kat bundle wat duit raya

l/s:motipnyer...semalam baru beli beg....hat 3 beg kat umah masih lagi dlam keadaan sehat walfiat.pembaziran di situAlign Left


Monday, September 7, 2009

aku rasa macam nak

kawan,
aku ghendukan ang kawan
bila ang nak jumpa aku kawan
aku dh lama tak bergosip ngan ang
kawan,
aku ghendu kamooooooooo

Thursday, September 3, 2009

hei kamoooo!!!!

mengapa kamoo sungguh self fish sangat?tak boleh ke kamo bertolak ansur sedikit.selama ini saya boleh je bertolak ansur dengan kamo even kena tunggu kamo berjam-jam dan kesudahannya tersangkut dalam kesesakan lalu lintas.saya tahulah saya hanya menumpang.tetapi saya tidak tumpang percuma tau...saya tahu kompeni anda boleh keluar awal tetapi saya tidak boleh awal sangat kerana tidak ada staff lain nk cover.saya tahulah saya keje sendiri tapi kompeni ni bukan kompeni BAPAK saya yang punya..

saya diam je bila kamo mempersendakan saya
kata nak tinggal kan saya
saya diam je
saya diam je bila budak2 kelas perli saya
sbb saya tahu,
kalo saya melawan dengan menggunakan kata-kata
tidak berguna.
saya tahu gaji saya sikit
tak padan dengan dua kerja yang saya lakukan
tak apa
janji pengalaman yang saya dapat
boleh saya gunakan untuk dapat gaji yang besar
tapi
jangan la samapi isu tak der kereta pun
nak dilekeh-lekehkan
semalam,
saya tumpang kawan perempuan saya untuk pergi kuliah
dia tak bising2
dia tolong ikhlas
tapi,
yang kawan lelaki
mengapa nak bising2
mengapa suruh saya naik komuter?
kalo saya naik apa2 pun
ada saya menggangu dia ke
dan,
saya bukan selalu tak datang kelas
semester ni,
baru 2 kali saya tak datang kelas
itu pun bersebab
bukan sebab nak ponteng atau apa
mengapa kamo kata saya datang @ tidak,
tak ada kesan apa2
apa hak kamo nak berkata demikian
saya tahu la awak tu pandai
tetapi jangan la cetek akhlak
saya selalu ingat
bumi itu bulat
sekejap anda di bawah
sekejap anda di atas
ari ni saya di bawah,
esok lusa mungkin saya di atas

saya bukan la baik sangat nak menasihati orang
tetapi
kawan la lidah tuh
jangan pakai cakap je
pikir dulu samada kata2 tuh boleh melukakan ati
sesorang atau x

Wednesday, September 2, 2009

bikin gua penasaran aja

hehehehehehe....gamat sungguh

aku jeles weh sama kamoooo

kekadang bila aku jalan2 kat belog orang lain
aku jeles
"waahhhh...chantek nya belog dia"
nape belog aku x chantek arrrr
"wahhhh..pandainya dia mengarang"
aku karang mcm taik...aku sendiri pun xpaham apa aku karang

hahahahahahhaha...
teknik karangan aku makin lama mcm taik
hehehehhee
jenis aku xreti nak bercerita
kalo aku bercerita pun
belom tentu orng akan paham
satu2nya insan yang paham aku cerita ialah
si pekan...
pakwe kampung ku gergous...
bila aku bercerita,
dia akan pandang tepat kat mata aku
bisa buat jantung ku cair
dia akan mendengar dengan penuh khusyuk
ekkk x...uk pun x...
bila aku selesai bercerita,
dia akan berkata
miaaauuuuuwwww...miawwwwwww...

haahahahahahahahahahahaha
MyEm0.Com