jangan segan jangan malu.ceq x makan orang aih

Wednesday, September 16, 2009

mari kita bercerita

pejam celik,pejam celik..udah mau raya kan.tak sabaq rasanya nak balik...aku rasa last aku balik bulan 6 time atam kawen.kak una,duit tol sudah disediakan dengan penggunaan touch n go untuk memastikan kelancaran perjalanan..hehhehehehehe...kak ayu balik dengan abang dia teruih ke alor setaq..acak tidak dapat ambek sebab road tax udah tarikh luput ditambahkan dengan kondisisi kereta yang amat mengerunkan di samping kesengkekan yang terserlah.errrr...ditambahkan polak tiket bas sudah kehabisan.

semalam g masjid jamek,teman kakak ayu(mcm chumey je pangey kakak ayu,kakak husna,kakak keti...keh...keh...kehh)orang dia...humannnnngggg aiiihhhhhh.....dh nmpak mcm semut hurung gula.aku nmpak kepala itam,kepala putih,kepala karat..semua ada.pilihan baju pun mengancam kalbu.sepanjang jalan aku berletiaq kat seriman sbb x sabaq2 nak beli baju melayu kat supermarket.aku kata sabaq,sabaq,nanti kita mai beli kat sini.aku teman.murah sket.kita g ngan kak ayu...dogil ha....tinjauan aku harga baju melayu semalam sekitar RM 50 pun dh leh dapat dh..baju kurung dh mcm juai ikan kat pasaq lambak.meriah betul..pasni dok kira duit berkepok-kepok la...zakat jgn lupa bayaq no.....

ari senin aku bukak posa dengan ana,kawan sekolah aku.nseb baik pompoan.kalo laki dh lama aku ngurat dh.pi mana2 ada ja muka dia,xpun muka aku..dh la sekolah yang sama time sekolah menengah dari form 1 smpai form 5.form 6 lower,ana pun masuk gak tapi jap ja pastuh dia dapat offer poli.tinggal la aku ngan kengkawan lain meneruskan legasi senior sekolah yang paling senior.time upper 6,aku dpata offer politeknik..panggilan kedua..aku g..tup tup dh namapak muka makcik ana ni.weh..mn2 aku ada,ang ada.dia senior,aku junior.nseb x kerek ngan aku.kalo x,mau aku tetak.masa interbiew tm,ang pun ada.padahai xrancang.aku dtg keje kolompo,ang pun ada.tapi ang lama sket la dr aku kt kolompo nih...nseb ang pompoan ana,kalo laki,ang xngurat,aku ngurat dl.dh la dua2 ekoq xposa.gaya letih kalah kan org posa.tapi aku xmkan na...bukak posa kat stesen kopitiam,semua house.dh elok2 duduk kat meja yang leh memuatkan 4 orang,dh kena halau kena duduk meja kecik utk 2 orang.dh la depa letak meja tuh kat tengah2 medan laluan.seriau ja aku time waiter lalu lalang nak atas makanan.zup zap zup zap ataih pala aku ja.aku mintak nasi putih dngan tomyam sea food.di bagi nya tom yam ayam.nasi di letak nya dlm piring.tomyam dilapik nyer dengan pinggan nasi.terbalik ghupanya.then,boleh plak da seorang waiter yang mbek order tuh kata,aiyak ini pinggan mau makan mcm mn..loh...terburai aku ngan ana gelak..pasni dh xleh kuar mkan laksa dh ngan ana coz dia dh nak balik kedah.transfer...daaaaaaaa ana


aku ngan selamba badak mintak bos naikan gaji.dh alang2 kan..pas ni dh xleh nak merasa gaji kat sini dh...hehehehehehe


ok la...adios amigis apolos

No comments:

Post a Comment

ai lebiu la