jangan segan jangan malu.ceq x makan orang aih

Tuesday, October 20, 2009

17.10.2009

hari:sabtu
lokasi:lrt star sri petaling
kedudukan:di tempat pennugu di mana penunggu2 sekalian menunggu untuk dikutip kembali

aku seperti di atas,melepak di tempat penungggu menunggu kelibat teman pengutipan ku untuk mengutip aku ke kelas yang ntah hapa2 buat setiap ari sabtu smpai aku rasa tiada life tapi apa kan daya,aku carik penyakit untuk smbug belajar, aku la kn tanggung senirik ditambah2 polak minggu yang mengeletar kan jiwa raga berahi sudah tiba menagih hutang, aku gagahkan jugak mata sepet ku jaga menapak di lrt sri petaling yang nan tersorok nih.

sedang aku menunggu dan menunggu, datang sorang budak chinese nih.agak selebet.duduk di sebelah aku.aku yang tika itu selsema,masih berdesing2 apabila mendengar suara orang, terdengar dia menyapa aku:

'akak ada duaposen x?saya nak telipon"

lebey kurang mcm tuh.aku yang agak blur pagi tuh, sepantas kilat menggeleng tanpa mengechek dompet kering2 nyawa ikan aku. sekilas dia memandang aku sebelum pergi. aku tersentap. mata nya lebam, merah, tangan nya bercalar2. aku tiba2 jadi kesian.

aku tengok diA pergi mencuba nasih pada seorang guy tetapi hampa..aku dh buka purse time tu,kira2 syiling nak nagi dkat dia..elok je,aku berkira2 hendak bangun,kawan aku dh smpai..lantas aku berkata dekat dia:

"weh,ang tengok chinese guy tuh.tadi dia datang mintak dua kupang kat aku tapi aku x berapa nak dengaq aku geleng ja pala.aku tengok muka dia lebam,tangan dia calar2.aku baru nak bngun pi kat dia kasi syiling,ang dh datang.
mintak2 la ada orang kasi..(ini bisik dalam hati)

sungguh weh.aku rasa serba salah smpai ari ini.aku cuba imagine kan aku dlam keadaan dia tapi mintak2 la di jauhkan....adakah mata hati aku dh buta.adakah suara kemanusiaan aku dh bisu..damn.....aku menyesal la weh tak tolong dia..apa la nasib bdak tu skunk...




my life my story

1 comment:

ai lebiu la