jangan segan jangan malu.ceq x makan orang aih

Monday, November 30, 2009

dulu-dulu zaman kanak -kanak ribena riang ria,aku sungguh la kurus.smpai kan ada kawan-kawan aku tanya aku adakah madame suppiah dan mr.tat tak bagi aku makan.sungguh tak berinsuran itu mulut.YA!!!!dulu aku sangat sangat sangaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaatttttt la kurus.kurus sangat sangat smpai kan angin kuat tiup pun aku dh nak melayang2.smpaikan aku kayuh beskat tergolek sket je tak bnyak sket je dari landasan kawan aku kata aku jatuh sebab angin tiup.hah..sungguh kurang sopan kamuuu.

zaman kegemilangan kekurusan aku berterusan smpai ke politeknik.aku boleh pkai kebaya kawan aku.yang aku tak percaya,kawan aku tuh kurus sket dari aku.dulu,tngan aku ni dh mcm ranting kayu.yang tak boleh blah,peha totap mcm peha ayam..marbelesss!!!

aku kuat makan.tapi dlm kuantiti yang sket.tapi berulangan.kalo kat rumah,selang sejam@ dua jam,aku akan mkn nasi.selalunya aku mintak permision kat madame suppiah:mak,nak makan nasik boleh tak.dan madame suppiah akan jawab:makan la.tuh pun nak tanya.kalo org luaq dengaq mcm hitler kan...kah...kah...kah....hatta nak berak pun aku akan tnya begitu:mak,nak berak boleh tak..

time aku nk derma darah,berat badan aku ckup2 makan ja.45kilogeram.hah..sungguh slim river kan aku.

totapi.......

skarang...

nah....

60kilogeraaaaammm...melampo-lampo geramnya berat badan aku ha.hambek ko..dari saiz baju s bertukar kepada saiz l@xl.hambek ko..hambek kooo...terkujat2 mato ha.madame suppiah kata aku nak lawan dia.heh.jangan memain.madame suppiah pun dh selim sekarang.sket ari lagi boleh pakai kebaya ha..

apa sebabnya aku bertambah "sehat"(ayat pemanis)?
1-aku derma darah.sejak aku derma darah,nafsu makan aku bertriple2 kali ganda ha
2-aku putus cinta yang konon-konon nya first lover yang haprak jingga.totap aku maintain happy di samping totap memakan
3-aku di bela oleh madame suppiah selama enam bulan sewaktu zaman kegemilangan menganggur dulu.keje aku makan tido,makan tido,tido makan.mano tak bulatnya.

sampai kan aku ketemu kawan lama sekolah menegah pun dia tak percaya.aku pun tak percaya tengok dia.dulu chumel,sekarang!!!humang aih...selim dowh..aku ni ha..dh mcm mak budak..

smpaikan bini pupu aku bersimpuh duduk sebelah aku smbil pegang kaki aku dan tanya:ni laki mana?

**bahasa kampung:laki=suami
**lorat kampung aku:jantan=laki
betina=pompoan


nah...pengsan aku.adik aku kata dia ingat aku mengandung sebab pewut ai buncit...weh...weh..weh..perut aku buncit sebab aku suka minum air berais tak kira waktu hatta di musim sejuk pun di samping bahan kumbahan tidak dapat diproses dengan lancarnya..

naya kan aku..

dan tatkala entry ni ditaip,

aku berteman kan,

setin nescafe latte

dan sebungkus keropok super ring

ahhhhhh...


nikmatttnya..







my life my story

2 comments:

ai lebiu la