jangan segan jangan malu.ceq x makan orang aih

Friday, November 6, 2009

jangan nak men2 ngan aku kang xpasai2 ja aku bertukaq

aku dh bosan menjadi bahan tempat kena marah atas kesalahan yang aku tak pernah lakukan.jenis aku,bila aku buat salah,aku akan mintak maaf.aku hairan dengan orang yang x reti nak bertolak ansur,pastuh nak gedebuak letak salah kat aku.aku x paham jugak ngan org bisnis nih.pasat,ngat hampa orang bisnis,tangkap kontrak riban2 kalo xpandai nak manage management,bek dok lam loji indah water la lagi bagus.pi kira taik2 ketul2 kat sana.mana yang baik ngan aku,aku akan baik balik.jangan sangka sora aku mcm mickey mouse dalam tepon aku sorang yang lembik na.aku malas je nak bertengkak kadang2.bertengkak ni aku rasa mcm pakwe zaman batu berebut makwe zaman batu ala2 flinstone yang comel tuh. aku ingat lagi,aku dh pernah remind satu kompeni tentang akaun dia.aku dh remind dh,aku dh pesan dh kesan2 kalo tak submitt ikut time.naaahhhh,tup2 minggu lepas call aku.pandai polak ckp xremind la,hapa la.nak jugak aku hadiah kan hi-five.

mak,mak ckp jangan berenti dulu.tunggu hangguk tuh close company kan.mak tak tau betapa tekanan nya.mana-mana orang yang nak marah,depa mana berani call henggok tuh.ni,ceq jugak depa carik.ptt la telinga nih koi lama koi expired.bertepu taik telinga dok dengaq orang maki ha,kalo mcm ni la,bek aku g kaya kan kompeni india n chiness.bab bisnis jgn men2,depa sapu abes.mcm mn la tun mahathir tak kuaq kan ayat melayu mudah lupa.mmg cpat lupa ha.sekarung semut hapa telan.

time aku nak mintak payment,tau plak tersengguk2 mcm kuda monopos.nak je aku peleng je. cuba kalo aku wat keje tersenguk2 mcm kuda monopos,mau pala aku kene tempeleng ha.aku nk berenti keje on da sport tapi keje baru xdapek2 lagi ha.kang kalo aku berenti,sapa polak nak tanggung makan,minum cirit birit aku ha.nak tak nak,terpaksa la aku bertahan smpai dapat kerja baru.kali tuh ha,angkat kain nmpak bulu kaki kerinting smbil nyanyi selamat jalan romenku, semoga hampa suksess.

aku teringin nak ckp mcm ni kalo hengok2 tuh call nset aku,aku nk ckp saya dah x keje situ dh..

bila la akan tiba detik tuh ha..

selagi aku mampu sabar,aku sabar

bak kata abang blogger hannamanseez,sabar itu separuh dari iman.kalo orang tuh x sabar,separuh iman pun dia xder.


sabar..sabar...sabar.........

aku nak carik laki nama sabar la takpun tukaq nama pi sabariah






my life my story

2 comments:

ai lebiu la