jangan segan jangan malu.ceq x makan orang aih

Monday, December 21, 2009

time2 gawat ni la masalah timbui bagaikan cendawan pas hujan

cuba bayangkan
dalam purse/ wallet hanya tinggai rm 36
untuk dibelanjakan samapi hujung bulan.hujung bulan mean sampai 31.12 dan kalo bernasib baik dh dapat gaji after dat kalo tak mengigit la apa yang ada.then,plan tak nak balik kampung walopon cuti 3 ari konpom terasa boring hinggakan ingin berlari - lari setempat di waktu malam.then,suddenly receive call from mother kat kampung yang menginformkan nak buat kenduri walopon dh tau dh minggu lepas seta membuat penjelasan kenapa tak mo balik pada waktu kenduri itu telah mengeluarkan satu frasa yang menyentap pikiran dan sanubari lubuk terpendam.frasa itu berbunyik begini:
"kang dh start studi dh tak boleh balik dh"(di baca dengan nada yang sayu )

terus secepat kilat"yelah2,orang balik.tapi pinjam duit mak dulu rm 70 beli tiket bas.balik karang bagi buku bank tabung haji nak draw bayaq balik hutang".

setebal 3 inchi kulit terpaksa meminjam duit.dh kerja pun pinjam duit kat mak lagi ke?felling loser betui la.settel 1 masalah.timbul satu masalah.

ku sangka kan hujan berpanjangan tapi terik di suku ari.my sister nak balik awai 23.12.2009.adeh..baru ingat nak kau tim dengan sis duit tambang teksi pi duta, sorang rm 7 la kan.naik kat kl sentral ke hentian duta RM14!!!!!wat da angsa betul la.kalo bos tak bagi cuti ari kamis,terpaksa la balik kampung ari kamis malam then terpaksa melaburkan rm 14 kepada teksi tapi bos,eerrrrr tiket bas dh diminta belikan pada 23.12.2009.

cuba anda kira.
berapakah balance duit yang anda di dalam purse saya untuk dibelanjakan sehingga minggu depan



sepak la nuff ku
dh mcm hidup tak nak
mampuih segan aku tengok
volkwagen kunen feveret ku

No comments:

Post a Comment

ai lebiu la