jangan segan jangan malu.ceq x makan orang aih

Wednesday, December 16, 2009

putus cinta menyakitkan?

hell ya.
sakit nya kalah sakit jatuh tangga tergolek-golek dog
rasa mcm kalo ada power,nk belah je part otak yang tersimpan nama si polan,muka si polan,biodata si polan
kalo ada tongkat hikmat mcm heri potter, nak je tukar si polan jadi katak
tak pun tukar jantina si polan mcm cerita mexico yang aku dh lupa tajuk dia
bagi yang melafazkan,mungkin sakitnya tak mcm yang si penerima lafaz
tapi tak semuanya kan
ada yang cakap kita putus la weh dengan berbagai sebab yang munasabah seperti ai tak sanggup lagi dengan perangai yu yang kaki kikis duit ai.yu ingat ai ni cop duit?bank negara ada kasi cop mohor so ai boleh je cop kertas jadi ringgit malaysia yang mempunyai nilai muka (ekonomi sket),yu ni playboy besaq la kalah bujang senawang.ai ni tak cukup bagus ke?yang tak munasabah seperti yu ni gemuk la ,ai malu la.blah la.maaf,saya dh jatuh chenta dengan gay..motip??????
time tu konpom kita akan rasa mcm all gurl/gal sama je perangai mcm ex kita kan?even ternampak kucen jantan/ betina tengah wink-wink dengan kucen jantan/betina pun kita akan kata gatainya kucen mcm si polan-polan yang berkenan.
well,lumrah alam kot.hati tengah bersedih.selain menangis,marah2,menagis,maki-maki,menangis guling2 sambung maki2 dekat sekilo(aku la tuh tolak bab nanges guling2) untuk melepas kan tekanan perasaan.

tapi
ada tak terpikir mengapa kita acting like dat
mungkin salah kita
terlalu percaya n sayang dekat partner kita 100%+% yang seterusnya
ada kawan aku pernah berkata-kata
even dah kawen pun kita tak boleh percaya partner kita bulat-bulat,harus segi-segi tapi jangan sampai ke tahap cemburu buta hingga partner nak masuk toilet awam tatkala kuar daten kita nak follow sama untuk check betui ke tak dia nak g toilet.kalo ada yang mcm tuh,sila lempang lima das.

kalo sayang,jangan sayang terlampo-lampo sampai meletak DIA di belakang.maksud aku,jangan sayang partner kita lebih kita sayang ALLAH.paham tak?kalo tak paham,sila lempang aku sebab tak pandai nak terang.bak kata pepatah melayu,sayang berpada-pada.mcm madame suppiah dan mr tat yang mengikut peribahasa melayu,sayang bini ditinggal-tinggalkan.sayang anak ditangan-tangankan..mak aku smpai sekarang dok lone ranger kat kampung.mr tat akan balik sebulan dalam 2@3 kali depend.jangan salah paham.mr tat tak menduakan madame suppiah.mr tat tinggal di selangor manakala madame suppiah di kedah.kekadang jarak tuh menambahkan keromantisan rumah tangga.tapi ada juga manusia yang bahlul menjdikan kejarakan pasangan sebagai kesangapan batin yang melampui sehinggakan sanggup mencari "makan di luar".mr tat akan mengusik madame suppiah smpai madame suppiah merajuk.(mak,huduh ai tua2 merajuk2).selalunya,aku akan jd penyokong mr tat manakala adik pompoan bungsu ku akan jadi penyokong madame suppiah.adilkan.sulung perempuan sokong ayah, bongsu pompoan sokong mak.ahhh..ang memang anak mak pun.berkepit je bawah ketiak mak tak mo lepaih.

cik seman,ai sayang yu 70% je sekarang.dh kawen up 10%.lagi 20% ai simpan untuk masa depan
ai percaya yu 60%,up 20% time dh kawen,20% lagi sebagi bakup planner.yu jangan marah ai yek.ai pompoan.ati ai ranggup bak ranting kayu yang hilang zat diserap oleh anak pokok.metafora punya ayat.tetiba mode gediksss

p/s:aku rasa aku alergic dengan nasi lemak yang bukan hasil dr air tangan madame suppiah la.asal mkan nasi lemak buatan orang lain,konpom mata stim.ni yang ai tak suka ni.abis,keje ai tak siap lagi ni.tak suka,tak suka.pinjam belakang sesapa jap.nak tumbuk2 manja




volkwagen kunen feveret ku

No comments:

Post a Comment

ai lebiu la