jangan segan jangan malu.ceq x makan orang aih

Monday, December 14, 2009

sebab apa aku berblog

sebab apa aku berbloging?
dari mana timbul idea aku nak ada blog bagai nih?

hah!!
aku der blog ni sebab en.seman suh aku buek lepas dia tengok blog kawan aku.dia kata nice.dia suh aku buat 1 dekat dia sebab dia tau aku lebih banyak menghabiskan masa depan komputer.dh nama keje sorang-sorang.menghadap komputer la jawabnya.makan pun depan komputer,tido smpai air liur basi meleh pun depan komputer,cabut bulu ketiak pun depan komputer.opis ni dh mcm jd 2nd bedroom aku plak tolak mandi bei-beri la.mau kena penerajang dengan bos aku.masuk-msuk opis bau tunkik.

bermula la aku dengan berguru kan kawan aku.ponek dia mengajor aku yang bengap ni.nak create aku gmail pun tergedik2.tuh belom msuk bab nak pilih nama,nak wat layout.nseb aku berguru dengan dia melalui ym.kiranya mcm through my window la.aku dengan dia through my ym.kalo berguru depan-depan,konpom kena hempuk ngan monitor.

setelah siap blog dengan nama yang tak semenggah ni,aku pas la id ngan pasword sama itu en.seman.alih2 dia kata kongsi la blog ni dua.kiranya dia nak wat mcm blog kisah percintaan la.tapi,aku buka nya celebriti nak wat kisah2 percintaan ni.taip pun bodoh pailang.kang tak dapat nak menyampaikan maksud yang sebenar,naya aku kena hempuk sama dia.

aku sebenarnya lebih suka membaca dari menaip.sebab tuh entry-entry dari aku 1st dh mcm hamparas jingga.aku baca balik pun aku malu.mcm nk wat scuba dibing dlm loji indah water smbil mencari mana beri2 aku.kekadang,otak aku tak berapa nak mental.kekadang tertaip perkatan yang lucas2 seket.mana kena gaya beb dengan identiti aku sebagai pompoan melayu terakhir.

aku hanya guna blog ni dulu-dulu sebagai medium aku belajar wat coding bagai tuh.layout aku tak penah kekal.ibarat la kata kalo layout ni laki aku,berapa banyak laki aku dalam sebulan pun tak terkira.cuma sekarang dh malas nak mengubah-mengubah,nak mengalter-alter.

jap.
cuaca kat luar mendung
kilat dentum dentam
bos aku pesan
kalo kilat
off pc
kalo off pc
aku nak buek apo
tidoooo la

selamat berzzzzzzzzzzzzzzzzzz

oh ya
aku mcm nk apply satu iklan jawatan ksong kat wisma ni
tapi
aiii tatottt la






volkwagen kunen feveret ku

2 comments:

  1. patutlah ko tulis pendek
    ko tak suka taip ek
    apa kata ko upah org lain menaip plak

    hehe

    ReplyDelete

ai lebiu la