jangan segan jangan malu.ceq x makan orang aih

Tuesday, June 30, 2009

puhh sana...puhh sini...

surat kiriman rasmi


loti.
(garisan lurus smpai ke hujubg)

en bos.

perkara:kemasukan gaji bulan june

merujuk seperti perkara di atas,saya ialah pekerja en.bos yang boleh dikatakan agak setia walopon di belakang en.bos saya sebok mencari perkerjaan yang lain yang boleh memantapkan lagi kewangan saya dan yang paling penting,boleh menyoportkan aktiviti shopingholic saya.okeih loti jangan banyak mengarut.terus ke main point.main point saya ialah bila nak bayor gaji saya neh...saya dh tahap bawah muflis neh...tsk....tsk...en.bos jangan la buek mcm bulan lopaih..bagi gaji lambat.bulan lopaih xpolah,saya di kampung.aktiviti pemakanan di taja khas oleh madame suppiah.tapi pada kali ini,aktiviti pemakanan di taja oleh poket saya senirik..tsk..tskkk..chop 5 menet lap hingus....creeettttt!!!!lega...next paragph.

(perengan kedua )

saya tahu en.bos pergi berhanimoon tetapi en.bos boleh kan bank-in kedalam akaun.walopon saya kaki ngulat,tapi keje saya semuanya siap.en.bos melambat2kan gaji,menyebabkan saya tiada inspirasi untuk membuat kerja..bak mcm tibi 3,inspirasi nya adalah saya..en.bos,saya memerlukan gaji saya....waaaaaaaa...utang dh keliling pinggang dah neh..silap ari bulan dh leh buek tali pinggang nih....

alahai en.bos...



AMARAN KEPADA EN.BOS DI LUAR SANA!!!!!!
*sila hargai pekerja anda kerna pekerja anda ialah aset anda.tanpa pekerja,siapa lah anda en.bos.




loti fool garden:mintak2 la en.bosi datang tengah ari ni,kalo x terpaksa aku buek rusuhan dalam diam

Friday, June 26, 2009

monolog loti mengom 5


agak2 ada x yang nak pakai cengini kat malaysia?

ni kalo wat bisnes pun laku...

tali kasut umah kek umah banyak nih...

muahahahahahaahhahahaa!!!!
(ala2 gelak shaiton)

monolog loti mengom 4

"bulu kening ko lebat.mcm mamak"

"mamak2 jangan sebut.aku sensitip"

"nape plak"

"aku ada darah mamak belah ayah aku.tak nampak ke muka aku mcm kajol"

monolog loti mengom 3




Couple Graphics


jiwang gedik tahap cipan

monolog loti mengom 2

"mak,awat cucu-cucu tok wan chu semua muka mcm mat saleh.awat muka kita tak mcm tuh.kita kan darah siam jugak"

"darah siam moyang ang stop sampai kat mak ja.sampai kat ang,dah xda bekalan dah"

"pitam smbel kuaq ayaq liur buih2"

monolog loti mengom 1

"cinta itu indah apabila menemui yang sejati"

tapi dia tidak begitu bertuah untuk mengecapi cinta yang sejati itu..

loti fool garden said:aku menemui cinta sejati dengan Tuhan Maha Pencipta,utopia ku yang seksi,gempak ku yang macho dan juga bantal busuk yang hensem.

Thursday, June 25, 2009

meet me..da gergeous dina...wink..wink(kelip mata sket)

hai uolls..im dina da gergeous..

uolls tahu shape shaya...

apa!!

tidak tahu!!!

tsk...tskkk(^_^")

shampai hati kamu..

shaya adalah momi kepada lindsay lohan..

kamu tahu shape dia

ya..dia la artis remaja yg pling hit,top,ten dan gergoeus

mcam ai jugak..

ai maintain gergeous walopon gunung ganang ai boleh libas lalat..

opsss..tersensored!!

maaf kan ai..ai dh biasa dengan sensored2 nih...


hik...hikkk...

i mabuk todi...

ai adalah great gergeos mum..






eh silap.itu dina pengemar ikan lohan


meet dina lohan..mom to lindsay lohan,ali lohan n cyruc lohan



meet me..humaira da lohan.










im fool da bedi dabeda dabedu dabedak

pernah tak
anda
bangun pagi
gosok mata
capai tuala
bukak baju
bukak seluar
lilit tuala
basuh muka
basuh gigi
mandi ala2 jack kambing kapten mandi
semayang

g opis dengan semangat waja,jitu dan penuh keihlasan yang memancar2 di anak mata yang amat gergoues

tapi tatkala kaki melangkah ke opis,sinaran mentari menyinari anak mata hilang di ganti dengan asap2 jelebu...

pernah tak..

aku pernah...

kapten...

pinjam barang baik ko...

Wednesday, June 24, 2009

i feel good

tetiba terasa nak jadi seksi polak...muahahahhaha...

im seksi gurl..

do u....

(+_-?!)

nak mati ngan en.mukhtar ngan madame suppiah buleh la...

xpe..xpe..i seksi dam bilik mandi jolah..

ukur lilit bulatan bumi adalah sama dengan ukur lilit muntut ku

aku kansel nak msuk mentor selepas aku bertakzirah dengan seluruh alam..aku nak msuk pencarian gadis melayu la..ya vote for me..saya ialah gadis melayu yang anda idam-idamkan selama ini.saya hanya berbaju kurung setiap masa(nampak sngat menipu)berkain batik(tetapi mengikatnya seperti kain pelikat.senang sket nak bersilat)berbaju kurung kedah(errrr..mak,baju kedah mak ada x)bersimpuh ketika duduk hendak makan(5 menet ya.selepas itu bertukar menjadi lelaki perkasa)berambut sanggul(errr...sapa2 ada rambut palsu panjang)hanya menyanyi lagu senandung zaman dahulu(air pasang pagi tuh termasuk dalamlagu senandung kan).aku rasa kriteria-kriteria gadis melayu amat la bersesuaian dengan aku.jikalau aku menang,aku akan menjadi ikon gadis melayu yang paling hot,hit,top,ten,hangus,hangit..ahaks....

tapi kalo aku masuk amerika nexttop model pun marbeles gak kan..konpom tyra bank akan menanges guling0guling smbel shuffle rambut ala2 mop kat lantai tatkala melihat aku yang marbeles lagi gorgeus nih..ditambah kan dengan ukur lilit muntut ku seperti ukur lilit bumi...

kan aku cakap aku gergeous

Monday, June 22, 2009

takzirah pada ari ini....

Tanda-tanda dunia di penghujung nyawa...



1) Penaklukan Baitulmuqaddis.
Dari Auf b. Malik r.a. katanya,Rasulullah s.a.w telah
bersabda:

'Aku menghitung 6 perkara menjelang hari kiamat.'Baginda menyebutkan salah 1 diantaranya, iaitu penaklukan Baitulmuqaddis. '
- Sahih Bukhari

~ dah jadi dah...

2) Zina bermaharajalela.
'Dan tinggallah manusia² yang buruk, yang seenaknya
melakukan
persetubuhan seperti himar (keldai).. Maka pada zaman mereka
inilah kiamat akan datang.'- Sahih Muslim

~ dah nampak dah skrg....

3) Bermaharajalela alat muzik.
'Pada akhir zaman akan terjadi tanah runtuh, rusuhan &
perubahan muka'. Ada yang bertanya kepada Rasulullah;
'Wahai Rasulullah bila hal ini terjadi?'Baginda menjawab: 'Apabila telah bermaharajalela bunyian(muzik) & penyanyi²
wanita'- Ibnu Majah

~ Mentor, Malaysian Idol, Akademi Fantasia,
Anugerah Muzik...


4) Menghias masjid & membanggakannya.
'Di antara tanda² telah dekatnya kiamat ialah manusia
bermegahan dalam mendirikan masjid'- Riwayat Nasai.

~ memang dah nampak dah....


5) Munculnya kekejian, memutuskan kerabat &
hubungan dengan tetangga tidak baik.
'Tidak akan datang kiamat sehingga banyak
perbuatan & perkataan keji, memutuskan hubungan silaturahim & sikap yang buruk dalam
tetangga.'- Riwayat Ahmad dan Hakim..

~ ada anak tak mengaku ada mak/bapak pasal malu......



6) Ramai orang soleh meninggal dunia.
'Tidak akan datang hari kiamat sehingga Allah mengambil
orang² yang baik& ahli agama di muka bumi, maka tiada yang
tinggal padanya kecuali orang² yang hina & buruk yang tidak mengetahui yang makruf dan tidak mengingkari kemungkaran' - Riwayat Ahmad

~ boleh kira berapa jer para ulama'yg tinggal...

7) Orang yang hina mendapat kedudukan terhormat.
'Di antara tanda semakin dekatnya kiamat ialah dunia akan
dikuasai oleh Luka'bin Luka'(orang yang bodoh & hina).
Maka orang yang paling baik ketika itu ialah orang yang
beriman yang diapit oleh 2 orang mulia'- Riwayat Thabrani

~ George Bush, Ariel
Sharon & kat Malaysiapun ada....


8) Mengucapkan salam kepada orang yang
dikenalnya sahaja..
'Sesungguhnya di antara tanda² telah dekatnya hari kiamat
ialah manusia tidak mahu mengucapkan salam kepada orang
lain kecuali yang dikenalnya saja.'- Riwayat Ahmad

~ jiran sesama islam pon tak bertegur sapa...

9) Banyak wanita yang berpakaian tetapi
hakikatnya telanjang.
Diriwayatkan dari Abu Hurairah r.a. 'Di antara tanda² telah
hampir hari kiamat ialah akan muncul pakaian² wanita & apabila mereka memakainya keadaannya seperti telanjang'.

~ fesyen zaman skarang (tube, spaghetti strap, g-string etc..)....


10) Bulan sabit kelihatan besar.
'Di antara tanda² telah dekatnya hari kiamat ialah
menggelembung( membesarnya) bulan sabit.'- Riwayat Thabrani

~ tak caya gi tengok...


11) Banyak dusta & tidak tepat dalam menyampaikan berita.
'Pada akhir zaman akan muncul pembohong² besar yang datang kepadamu
dengan membawa berita² yang belum pernah kamu dengar & belum pernah
didengar oleh bapa² kamu sebelumnya, kerana itu jauhkanlah dirimu dari mereka agar mereka tidak menyesatkanmu & memfitnahmu' - Sahih Muslim

~ Siaran TV kerajaan dan swasta, akhbar² harian & majalah² yg popular skarang nie......


12)Banyak saksi palsu & menyimpan kesaksian yang benar.
'Sesungguhnya sebelum datang nya hari kiamat akan banyak
kesaksian
palsu & disembunyikan kesaksian yang benar.'-Riwayat Ahmad

~ tengok kes peperangan Iraq ...

13) Negara Arab menjadi padangrumput & sungai.
'Tidak akan datang hari kiamat sehingga negeri Arab kembali menjadi padangrumput & sungai²'- Sahih Muslim

~ Dubai dah turun salji... Mina dah kene banjir...



TOLONG INGATKAN PADA SAHABAT² LAIN!

Dari Abdullah bin 'Amir r.a., Rasulullah s..a.w.....bersabda:
'Sampaikanlah pesanku biarpun 1 ayat...'



renung2kan dan selamat beramal


loti fool garden said:aku kansel ar nak jadi penyanyi....huhuhuhu..insap lima menet jap

Wednesday, June 17, 2009

aku nak masuk mentor la..apa kata ampa sume suppot aku

airpasang pagi surut pukul 5,
nyonya bangun pagi siram pokok bunga.

pokok bunga melur tanam tepi kolam,
itik bertelur,ayam menetas.

cik baba jatuh dalam parit,
cik aminah ketawa jerit-jerit..

naik ketapi sampai kuala lumpur,
dapat isteri baru,
terselit bawah dapur

***
aku tahu suara aku power.power nya smpai dapat menidurkan humaira.aku rasa aku ada superpower punya kuasa la..mesti time kecik2 dulu aku kena langgar ngan meteor.terkena serpihan kypton.agaknya aku la supergurl...wauuu(^_^)leh kaple ngan superman.superman pkai suar kecik kaler merah kat luar,aku pkai baju kecik kaler pink kat luar....awwwww...gorgeus makkkk(^_^")

A B C D E F G H I J K LMNOPQRSTUVWXYZ...1234567891011121314151617181920.......YA..PANDAI SUNGGUH ANAK-ANAK AKU NEH...MAI MINUM DUGROW SEBAGAI UPAH MEH

Monday, June 15, 2009

mesingan!!!check.....long gun!!!!!check.....pin gan!!!check...parang!!ada...awan terbang!!!ada..pedang setiawan!!!ada..tangan hell boy!!!ada....

ooowwwhhh mai goat!!!ghupa-ghupanya bukan kompeni aku jerk kena lawatan dari pihak yang mendakwa dia kastam tapi manyak kompeni lain yang same level ngan aku pun kena..alkisahnya hikayat begini...aku sedang menuju ke pintu lif untuk turun ke tingkat geround floor untuk memulakan acara makan-makan sempena lunch hour dan aku terserempak dengan akak yang selalu aku menyembang tatkala berjumpa di mana-mana sahaja hatta ketika sedang berlari pun.dia menanyakan kepada ku kisah kastam la usupadora nih.aku kata pernah datang,minggu lepas.aku tanya dia napa akaka..opis akak pun kena gak?akak tuh kata a'ah...ari ni...masuk ni dah 2 kali dia datang...mak aiii!!!2 kali..apa carik penyakit la kastam usupadora tuh..sebab akak tuh dh call pihak kastam dan pihak kastam sudah pun mengesahkan bahawa tidak terdapat pun staff nya bernama cik usopadora...huhu!!

pakcik kastam usapadora..pakcik usia dah lanjut..renti2kan la la usapadora pokcik tuh..saya takut kang 1 ari nanti bertemu buku dengan ruas nanti.kang tak nyompat nak bertaubat.

kesimpulannya,aku bertambah kecut perut.sebab mengikit cerita akak tuh,kebanyakkan kompeni yang dia pergi adalah COMPENI SECRETARI...ya....sila lah kecut perut dngan saya..

bila nak pukul onam nih..eden mau balik.....

musim result exaam memunculkan diri nya menyebabkan aku bermimpi ngeri tetiap malam

dan akhirnya mimpi ngeri yang aku mimpi selama ini seprti tidak dibenarkan membawa kete seumur idup,dikejar oleh pengumpul tulang atau dikenali sebagai'bone collector'(*padah masyuk sngat dengan criminal mind yang ngetop') yang menyebabkan aku penat berlari-lari di dalam mimpi,terjTatuh kan anak orang ke dalam longkang yang mengandungi bau yang asyik sangat-sangat.mimpi-mimpi ngeri,nyah la engkau.sesungguhnya matahari akan memancarkan daku.bukan nya derama matahari kat tibi 3 na..kang naya ja.sesungguhnya,aku telah LULUS.Syukur Alhamdulilah.ternyata aku masih bijak....

balik kang nak beli susu dumex stok exam semester depan.minum la dumex...bijak...bijak...

Thursday, June 11, 2009

somebody please tampo me!!!!eden dah bosan tahap ungka mandi pakai softlan nih.!!!arghhhhh...argggghhhhh.(gaya teran bery bery)

addict

Boom Boom Clap Boom De Clap De Clap
Boom Boom Clap Boom De Clap De Clap
Boom Boom Clap Boom De Clap De Clap
Boom Boom Clap Boom De Clap De Clap

Try It With Me Here We Go
Boom Boom Clap Boom De Clap De Clap
(Whoa, Whoa)
That's Right
Boom De Clap De Clap
Boom Boom Clap Boom De Clap De Clap
(Whoa, Whoa)

1, 2, 3 Everybody Come On, Off Your Seats
I Gonna Tell You, About A Beat, That's Gonna Make You Move Your Feet

I'll Give The Bar-B-Q, Show and Tell You How To Move
If your 5 or 82 This Is Something You Can Do
(Whoa, Whoa)

Pop It, Lock It, Polka-Dot-It
Countrify, then Hip-Hop it
Put Your Hawk In The Sky, Go Side To Side
Jump To The Left, Stick It, Glide
Zig, Zag 'cross The Floor, Shuffle in Diagonal
When The Drum Hits, Hands On Your Hips
One Foot In, 180 Twist
And Then a,
Zig Zag, Step, Slide, Lean In Left, Clap 3 Times
Shake It Out, Head To Toe
Throw It All Together, That's How We Roll
Do The Hoedown (Throw down)
Do The Hoedown (Throw down)
Do The Hoedown (Throw down)
Throw It All Together, That's How We Roll

We Get To 4, 5, 6
And Your Feeling Busted
But It's Not Time To Quit,
Practice Makes You Perfect
(Whoa, Whoa)

Pop It, Lock It, Polka-Dot-It (Whoa, Whoa)
Countrify, Then Hip-Hop it (Yeah, Yeah)
Put Your Hawk In The Sky, Move Side To Side
(Hey, Hey)
Jump To The Left, Stick It, Glide
Zig, Zag 'cross The Floor, Shuffle in Diagonal
When The Drum Hits, Hands On Your Hips
One Foot In, 180 Twist
And Then A, Zig Zag, Step, Slide,
Lean In Left, Clap 3 Times
Shake It Out, Head To Toe
Throw It All Together, That's How We Roll
Do The Hoedown (Throw down)
Do The Hoedown (Throw down)
Do The Hoedown (Throw down)
Throw It All Together, That's How We Roll

Boom De Clap De Clap
Boom Boom Clap, Come On Here We Go
Boom Boom Clap, Boom De Clap De Clap
Boom Boom Clap, Boom De Clap De Clap

Pop It, Lock It, Polka-Dot-It
(Whoa, Whoa)
Countrify, Hip-Hop It
(Yeah, Yeah)
Put Your Hawk In The Sky, Move Side To Side
(Hey, Hey)
Jump To The Left, Stick It, Glide
Zig, Zag 'cross The Floor, Shuffle in Diagonal
When The Drum Hits, Hands On Your Hips
One Foot In, 180 Twist
And Then a,
Zig Zag, Step, Slide, Lean In Left, Clap 3 Times
Shake It Out, Head To Toe
Throw It All Together, That's How We Roll

Do The Hoedown (Throw down)
Do The Hoedown (Throw down)
Do The Hoedown (Throw down)
Throw It All Together, That's How We Roll

Do The Hoedown (Throw down)
Do The Hoedown (Throw down)
Do The Hoedown (Throw down)
Throw It All Together, That's How We Roll

Boom De Clap, Boom Boom Clap, Boom Boom De
Boom Boom De Clap Boom Boom De Clap, Clap
Boom Day Clap, Boom Boom Clap
Throw It All Together That's how we Roll


p/s:aku dh angau ngan lagu nih.sape2 yang ada please pass keat me...wink..wink...
smabel wat muka bajet chumey

JGN USHA..BIDEO TERLARANG

HOHOHOHOHo.....akhirnya setelah berminggu-minggu aku mengindam nak tengok hannah montana akhirnya hajat aku telah tercapai semalam.sepanjang citer aku tengok aku hanya sengih je..tidak peduli akan keadaan sekeliling hatta kepada en.sariman walopon ketika itu telah bertukar kepada en.monkey man kerna kebosan nya agak nya tetapi gelak dia la yang paling kuat sehingga kan aku terpaksa meluku kan kepalanya supaya sonyap..


aku paling suka part ini.smpaikan skunk kepala aku trhuyung hayang menari rentak lagu ini.

Wednesday, June 10, 2009

karangan tak bertajuk

seiring dengan globalisasi,kadar kemajuan negara berkembang pesat.banyak sektor-sektor perkerjaan memerlukan perkerja-perkerja yang memenuhi kriteria-kriteria yang memenuhi kehendak para majikan untuk menjamin perkembangan syarikat mereka.kadar kelulusan yang tinggi membuat kan anak muda mudi kita berlumba-lumba menimba ilmu untuk meningkatkan lagi potensi diri mereka.namun begitu,terdapat juga sektor pekerjaan yang tidak memerlukan kadar kelayakan akademi yang tinggi seperti penyamun,peragut,penyamaran dan sebagainya dan sektor pekerjaan ini mendapat sambutan tinggi.(dh mcm karangan budak darjah onam.tu la.rega barang nak tinggi,gaji ciput,sume nak kelayan tinggi2.bg orang yg sederhana,ni la option yang dia ada)

mengapakah ini yang terjadi.krisis ini terjadi kerana peningatan ekonomi yang semakin tinggi menyebabkan semua harga barang tinggi even kadar nak masuk toilet pun tinggi.cas lima kupang tapi toilet....humang aih...rasa mcm dok kat tempat plupusan sampah yo....bukak paper yo,rompak sana,bukak tibi,ragut sano sani...aku pun naik saspen.mcm nk letak purse dlm sepender yo.selamat sket.aku rasa kadar pekerja ni memningkat sbb kerja ni je yang tak memerlukan kadar kelayakan akademi tinggi.ang reti cakap omputih ka,x reti ka tuh suma tarak hal..janji hati mau kental.ekonomi pun satu hal jugak.harga sume barang sume nak naik..modes pun harga naik..penin aku.gaji yang rm1+++ ni rasa mcm lekat celah gigi ja.nak beli barang pun yang mana penting.huh...

1 lagi,penyamaran.zaman skunk aku konpom susah nak kesan mn 1 yang asli mn 1 yang palsu.contoh mcm kes dulu,ada orang menyamar jd polis.mn mangsa bajet polis tuh hanya la usupadora.kalo aku pun,aku x bajet polis tuh la usapadora.contohnya mcm benda yang jd kat aku.bulan 4 lepas,kena klentong ngan pakcik tua.dia dakwa dia kawan bos aku.naseb baik dia kibab duit aku je.aku tak kisah la janji aku selamat.semalam pun da orang datang.dakwa dia kastam.tapi cara dia buat aku ragu2.aku rasa dia pon la usopadora la.tapi aku tersilap cakap la yang bos aku selalu masuk lepas time lunch.time tuh yang aku ingat aku nak suh dia blah cepat je.ari ni konpom ari yang panjang buat aku.

konpom aku jadi cacing kepanasan.balik kang aku nak carik balik la buku taekwondo aku.ilmu power ranger harus dipraktik kan kembali.

Tuesday, June 9, 2009

yo...yo...yo...br0!!

yo..yo...yoo..wassup bro...how ur day bro...wikiwikiwikiwiki bro..yo..bro..sudah lihat ka itu pilem jangan pandang belakang congkak yo...sungguh best bro...wikiwikiwiki bro...

ponat aih...jangan pandang belakang.sebuah pilem karya ahmad idham yang berunsurkan horor komedi amat best untuk di tontot oleh seisi keluarga.hantu-hantunya mata la chumel dan ensem belakang.terutamanya nya cat farish yang bertukar wikiwikiwki bertukar menjadi toyol yang memakai seluar...hahahahahahahahahaha...amat la best..(maaf xdak gambaq.aku malas nk google..aku bukan mesra google)

tapi,yang tak bestnya...aku nak tengok hannah montana...(^_^")..tapi tak dapat...keempunan aku nak tengok...nak tengok hannah montana...nak tengok hannah montana...nak tenggok hannah montana...ni nak transfom jadi yuna nih(*bentak - bentak kaki sambil shuffle diiringgi mulut meneriakkan kalimah nak tengok hannah montana!)

Friday, June 5, 2009

kembali nya aku di kota metropolitan ini yang menyesak kan rongga kepala ku ini

cuti 4 ari membuat aku di landa sindrom malas.malas nak bangun pagi,malas nak bangun pagi,malas nak makan pagi,malas nak iron baju pepagi buta malas semua nya.aku hanya rajin menarik selimut dan mencumbui mesra teman sepetidoran ku,en.bantal mucuk yang seksi.arghhhh.....patah riuk tulang temulang ku kerna bangun pagi.patut la pintu rezeku ku susah nak masuk..ghupanya sbb x suka bangun pagi...hohohoho...

majlis kenduri abang aku yang last berjalan dengan lancar.aku umpama orang penting.dimana-mana saja orang menjerit memangil nama ku...yuna!!yuna!!yuna!!!(berkumandang lagu ohhh benarkah ini yang dinamakan cinta,seperti bernafas dalam air......)
gara-gara memakai selendang aku dikenali sebagai yuna...owwwh...adakah aku kembaq seiras yuna...owhhh....ku bahagia...dia ats bumi ini ku berdiri..dengan keperasananya yang amat xboleh blah....

sudah..aku mahu berenti.....mahu pergi makan.daya kelaparan aku membuat kan aku tidah boleh berfikir secara waras.

gambar kenduri kawen terpaksa di tunda sementara menanti blogers syah shah menguploadkan gambo dan memboleh kan aku mengkibab nya...