jangan segan jangan malu.ceq x makan orang aih

Friday, July 24, 2009

back to sekolah

tetiba aku rasa aku ingin kembali ke bangku sekolah.bangku sekolah rendah dan sekolah menegah.aku rasa aku kurang memori tentang sekolah rendah.kebanyakkan memorisekolah menegah di mana good gurl turn to back gurl.heh..naseb madame suppiah dan en.mukhtar tak tahu perangai hantu aku dulu.tapi,hantu2 aku berjaya jugak melangkah ke unibersiti kan.hehehe clap my finger just like that betui la...

darjah 1 dan 2 aku sekolah dekatperak.sekolah rendah bota kanan.masa pendaftaran,mak bapak aku tak bawa aku pi daftar sekolah.acik(my 2nd bro) yang bawa aku pi daftar.mula-mula aku heran jugak.acik nak bawak aku pi mana dengan pkai baju kurung putih kain sarung biru yang langsung takhot neh.pastuh naik bas tambang pi sekolah.sampai sekolah,acik daftar aku masuk kelas,aku hanya duduk dediam kat meja aku.usha kiri,tengok ada budak mak dia kat sebelah.wuhuuuu...omak belajor sekali abc ngan anak.hehe...usha kanan,nah...ada budak wat pilem industan guling guling atas tanah, nak balik!!nak balik!!!haha..sadis betui.aku hanya mampu buat muka blur sepanjang ari dan tatkala balik dari sekolah,aku terus tnya mak aku,td aku pi mana.mak aku cakap aku kena masuk sekolah dh.heh...nampak sngat aku spesis lambat tangkap.heh.

darjah 1,aku agak penyengap dan pendiam.memudahkan untuk menjadi sasaran buli.huh.aku ingat lagi nama si pembuli aku tuh.noor asyikin anak tentera.dendam kesumat betoi tatkala dia menyebabkan koleksi tiket bas aku kena rampas dek cikgu.rasa mcm nak cabut ja gigi ronggak dia.dh la kaki pau duit aku.aku yang malas nak bersonggeh hanya bagi la.then,aku cerita la kat mak aku yang si anak tentera ni rajin kibab duit aku.mak aku bg idea bernas dan aku hanya melakonkan nya.mak aku suh aku bagi separuh duit dengan abang aku.separuh kat aku.bila time rehat,konpom2 duit separuh yang ada dkat aku abes kan.bila anak tentera tuh mintak aku ngan muka tak bersalah kata duit aku dh abes.mak aku bg sket je ari ni.sejak ari tuh,anak tentera gigi ronggak tak mintak dh duit kat aku.heh

aku sekolah rendah versi aku sekolah menngah amat berbeza,sekolah menengah aku amat la hyper terlebih aktif.aktif menyakat cikgu2.sebab tulah,aku menolak cadanagan mak aku aku untuk menjadi seorang cikgu.aku akut anak murid aku akan membuli aku.heh...apa nak boek.hukum karma kan.form 1-aku daftar seorang gak.buat tawar menawardengan cikgu tentang yurna. apa yang aku rasa aku tak patut bayar,aku cakap kek cikgu.dh serupa ngan pasaq malam aku buat.time aku skolah form one,bulan puasa.aku time tuh buleh la di ibarat kan mcm budak nerd sket.heh.turun dr bas sekolah nak berjalan masuk ke pagar sekolah.ribut xdak,angin xdak.aku buleh terpeleot jatuh tersungkur cium jalan tar depan sekolah jiran aku.heh.memalukan.yang paling sadis,sebelah kasut sekolah aku pun terpelanting.aku bajet masuk dalam longkang dh.heh,nseb baik selamat.ada budak cina gurl hulurkan kasut aku kat aku.malu tok sah nak cakap tapi aku rasa aku ni di anugerahkan dengan muka tembok kot.aku bangun gabus2 baju pkai kasut terus ke pagar sekolah mcm biasa walopon time tuh bnyak mata-mata yang melihat aku.like nothing happen.heh

form 2.aku bertauliah sket.baju pun dh setart pkai kemas.perngai pun dh setart berubah.dr yang x bbanyak ckap,aku berubah jadi banyak cakap.smpai penin kawan2 aku nak melayan.aku kena halau kuar kelas,kena cubit dekat perut smpai berbirat dengan penolong petang,ponteng sekolah walopon tinggai 5 menet nak balik dan aku rasa ponteng sekolah itu langsungtakbest.di ulangi langsung tak best!!!

waaa...aku wendu zaman sekolah.agak2 ada tak sekolah menegah yang nak mbek aku lagi...capek dehhhh

Tuesday, July 21, 2009

penyelesaian hutang yang tertunggak kepada madame zie

di hari rabu yang indah lagi menawan kalbu ini,aku telah berjaya menlangsaikan hutang piutang ku kepada madame zie yang gorjeus...hehehehehehe..ampun zie...eden lambat...MyEm0.Com


Create a new note, copy and paste this message, delete my answers and type in yours. Then tag 21 good friends and family INCLUDING the person who tagged you. The theory is that you will learn one new thing about each of your friends..


THREE NAMES I GO BY
1.nodina(member time skolah pangey..bajet nak pangey nama penuh aku la tuh...i benci tauuu)
2. ina(geng pamili n kengkawan time kecik pangey.sapa yg nak merasa kena suntot test la pangey)MyEm0.Com
3. loti(kengkawan ym


THREE JOBS I HAVE HAD IN MY LIFE
1. pembantu tukang membuat kuih kepada chef madame suppiah
2. praktikal
3. keje skunk..kang x ckup space aku describe

THREE PLACES I HAVE LIVED
1. sungai petani
2. kulim
3. berlin at kedah


THREE TV SHOWS THAT I WATCH
1. Desperate Housewives
2. ugly beti
3. wolverine(Ari ahad pkul 10 a.m)


THREE PLACES I WANT TO GO (right now)
1. baling
2. berling
3.berlong


THREE OF MY FAVORITE FOODS..
1.laksaa
2. nasi mak masak
3. lauk mak masak


THINGS I AM LOOKING FORWARD TO
1. better job
2. umah
3. kereta(volkswagenMyEm0.Com


THREE PETS THAT YOU HAVE OWNED
1. kucing
2. burung
3. katak,lipan,ular,cik tikus(mak aku yang punya)


THREE FRIENDS WHO WILL REPLY
1.yang seksi
2.yang ensem
3.yang ada six pek


THREE FAVORITE BANDS/SINGERS (for now)
1. dina n da bands
2. loti da groups
3. geng bas skolah
(moral nya:aku xder band peberet.kalo band dangsut keroncong leh x)




THREE FAVORITE SPORTS TO WATCH
1. congkak
2. batu selambut
3.galah panjang
4. bmx


THREE FAVORITE DRINKS
1. indicape
2. radix mak punya
3. sume ayaq yang berkaler2


Im tagging these people:
1. yang ensem
2. yang hot macam akuMyEm0.Com
3. yang ada six pek
4. yang tertarik menarik kau memang da bom
5. 1 malaysia

ehehe...semua kengkawan aku dh wat dh tag neh.kang aku tag sekali lagi mau aku kena suntut..capek deehhhh!!!!MyEm0.Com

Monday, July 13, 2009

truth or false

mana kamu lebih suka
penipuan atau kebenaran?
penipuan yang di buat semata-mata ingin melindungi hati seseorang
atau
kebenaran yang mungkin akan melukakan hati seseorang

bagi aku,
lebih suka akan kebenaran
walopon kebenaran itu kadang kala macam termakan tomato
(aku tak suka mkn tomato)
tapi at least,
aku tak kan idup dalam penipuan

Wednesday, July 8, 2009

oooohhhhhhhhh

aku agak down pada ari ini
bukan sedikit
banyak
aku perlukan semangat
sesiapa yang mempunyai semangat yang terlebih
sila dermakan kepada daku
jenis-jenis pendermaan terpulang kepada keselesaan kalian.

aku perlukan pelukan semangat.
pelukan semangat ku ada di umah
en.bantal mucuk ku yang seksi

Friday, July 3, 2009

SEKALI LAGI AKU TAK RETI NAK BERTAJUK
(eh..eh..pesal hurup besaq semua neh)

nak berceritera sebentar nih.
betul-betul terjadi.
realiti kehidupan.
yang betul-betul terjadi..
begini al-kisahnya.

semalam,aku ngan cik seman kami berduet on da way nak pi leisure mall cheras.macam biasalah,kolompo kan jammed tetambah lagi time waktu balik kerja.so,banyak la kete ngan moto(op kos la)then,,,tetibaaaa.....................................(saspen nih) aku ternampak seorang penunggang motosikal jatuh..di seberang jalan.aku tunjuk tangan ke arah motosikal jatuh tuh,nak bg cik seman tengok.then,ampa tau apa terjadi.elok-elok ja penunggang motosikal tuh jatuh(tak pasti jatuh sebab apa,tp yang tau,dia tak la bawa laju sangat,gamaknya tergesel dengan kereta kot.then keadaan dia jatuh dalam keadaan melintang),ada sebuah kereta langgar moto penunggang tuh,berpusing moto tuh!!!aku sah-sah menjerit tak hengat dunia.si seman dah slow kan kete..yang aku hangin nya,kete yang langgar penunggang moto tuh smpai kan berpusing 360 darjah,haram tak berenti!!!!dia just kan slow kete,pandang belakang and terus blah ja....eeeeee....berbulu aku tengok.bukan nya nak berenti..dia wat derk je..andai kata kat tangan aku da lastik,dh lama aku lastik pala dia..then,xder orang pun nak membantu..terkocoh-kocoh la mamat tuh bangun senirik angkat moto senirik..alahai...siannya.menurut kata si seman,kat kolompo ni nak menolong kena tngok sapa mangsa dia.kalo india jatuh,cina ngan melayu tengok je.same goes when india ngan cina jatuh.aku tak tau la betul ke tak.bagi aku la,tak payah tengok bangsa la..kalo sesama bangsa pun tak nak bantu membantu...

aiceh..ke mana ilang nya slogan malaysia muhibah nih.propaganda ke?

(peristiwa itu berlaku pada 2.07.2009 tetapi hanya dapat di post pada ari ini)

Thursday, July 2, 2009

MyEm0.Com

berlembam mata mengadap komputer,
mengempis pongkok ku ibarat beskal pancit,
juling mata ku ibarat magnet bertarikan,
kerja oh kerja,
bila la dikau akan siap..

Wednesday, July 1, 2009

aku tak reti nak bagi tajukkk

(mesej)

"w(nama samaran),pi interbiew pkai kot tak"

tak..aku segan.ni pun tak interbiew lg.lama giler

"konpom menyembang lama"

ye la..sorang2 dalam 45menet la gak

"w,mesti ramai laki kan.yang ensem ada x?kim salam kat depa na.nak gambaq aku tak"

ada la 3 laki.yg ensem 1 je.xpayah atq gambaq.aku dh describe ang kat dia

"dia tergoda kat aku tak?konpom kat sana sunyi sepi mcm tunggu tok mudim kan"

sunyi mcm tunggu nk kerat ja.xjadi weh.dia dh ada awek dh.

"ang kerat gak ka...alo...len xdak ka..yang iras2 salman khan ka"


motip nya:tak payah gemuruh sangat time nak interbiew..hobi aku time interbiew ialah usha orang..macam2 gelagat..sambil2 tuh ngurat sama.mana tau tersangkut kat bos ka....aicehhh

konpom gila kawan aku melayan aku