jangan segan jangan malu.ceq x makan orang aih

Tuesday, October 27, 2009

okeh...okeh....aku kasi sambung berani sikit ada boz.hahahahahaha

selepas lecturer aku membuat pusingan,kete dia bertembung dengan sebuah kete yang menurutnya amatlah buruk mengalahkan kereta lecturer aku(lecturer aku kata kete dia buruk)kebetulan kat jalan tuh,hanya ada kete lecturer aku ngan lecturer misteri tuh.lecturer aku kata dalam hati:"dah la buruk,bw slow pulak".


then,lecturer aku potong la kete tuh tanpa melihat sapa driver.masa lecturer aku menuju ke gutrie higway,kete buruk tuh dh dihadapan kete lecturer aku.lecturer aku potong la lagi sekali. dalam 3 kali la lecturer aku potong kete misteri tuh, tapi dstill manage ada depan lecturer aku.ntah dia guna kuasa turbo ke hapa laju smpai lecturer aku xperasan kena potong.

kali ke-empat,lecturer aku menoleh nak tengok sapa driver tuh.driver tuh wanita,memakai pakaian ala2 kain telekung dan duduk tegak je smbil memegang stering.dan2 lecturer aku meremang bulu roma pecut smpai balik umah.

heh,dh la kami2 ni rajin abes kelas lambat.jalan yang lecturer aku pkai sama ngan jalan yang kami dok pkai selalu...menyapen kan kami je









my life my story

Monday, October 26, 2009

diperlukan:kerja kosong:jawatan kaunter pertanyaan

ada sesapa boleh tolong ai xxx?
ai nak buat nuffnang,tapi dh 2 kali ai buat tak menjadi2
mencik ai tau
ai dh goda2 pun tak menjadi lagi
u all sanggup tolong ai tak
tolong la aiiiiiiii

peleeeeessssssssss






my life my story

sesengal aku,sengal lagi orang2 sekitaran aku

aku ada celita seraamaaaaammmmm yang lecturer aku cerrrriiiitaaaa pada malam rabu malam kamis...nseb bek dia x cerita malam jemaat...kalo x, mau aku pengsan awal.lecturer aku smbung cerita pada ari sabtu dokek2 nak senja ha.....

alkisahnya berbunyik begini:


zaman dolo2,lecturer aku ni jugak wat part time study untuk master x silap aku.one night tuh,dia baru nak balik dari bertapa dalam library unibersiti teeetttttt(untuk keamanan sejagat) dalam proses menyiapkan thesis dia..okeh....masa dia keluar dari unibersiti tuh,dia membuat pusingan u-turn untuk keluar dari simpang pintu pagar uni.then, di hadapan dia(aku agak seram nih,nak smbung ke tak ha)













my life my story

Thursday, October 22, 2009

sapa tau asal usul peperiksaan nih?gua mau tanya awat wujudkan peperiksaan...buek runsing jo

heh...minggu depan aku exam.paper maut tahap gaban kalah tunggu turn nak berdating jumpa tok mudim.jumpa tok mudin pun boleh senyum2 kambing lagi.ini nak jumpa tok exam,kambing pun dh ilang senyum.aku tak tau aku nak mimpi apa dh kali ni...semester lepaih,aku mimpi lecturer audit aku, indian woman pakai telekung, dok sebelah aku, ngenyih2 suruh aku bangun baca buku audit.sangat menakutkan tahu.sampai aku tido2 ayam ja.

semalam, kelas abes lambat.elok plak lecturer tuh bukak citer antu.ni bukan tower 13 dh.tower menakutkan ni.padahnya,kawan aku balik drive kete tangan pegang yassin..kah..kah...kah..

naseb baik dia cerita aku tak paham.kalo aku paham, maunyer aku terbangun tengah malam memikirkan konklusi nya dan penyebab kejadian. tak ke parah nama nya tuh.
















my life my story

Wednesday, October 21, 2009

SOOOOOOOOO seweeetttttttttt

aaaawwwwwwww(ala2 gaya shakira dalam kandang bideo klip she wolf)

ari ni en.seman sangat la sewettt...begini al kisah nya:

(message atau bahasa cangis nya sms)

aku:pa,nanti kan, bila rambut pa dh panjang sket, pa gunting mcm dulu na..yang botak tapi x botak sangat.

seman:u want i cut like that?
"ces,aku berbahasa malay,dia berbahasa jermani dengan aku"

aku:mcm pa pnah cut dulu sekali

seman: botak 3 inchi
"aram aku xtau apa botak 3 inci ni"

aku:a'ah...mcm tuh la...kan ramai yang puji

tetiba

"ooouhooouhhh..mama do..mama do(munyik nset harus yang cangis mangis dan mengikut perkembangan terkini walopon aku yang x mengembang)


3g call...cik seman dh dok ataih kerusi gunting rambut menadah kepalanya untuk di taram oleh apak gunting rambut.aloooooo....so seweeettttt...aku baru je cakap sket,dia dh berdesupp g gunting.kalo aku,dia cakap,berdesup meleleh ayaq liuq tertidoq...pas ni,aku nk mintak pkai skirt..msti comel kan..kann..kan...alal...dinda tau kekanda kan comel.....kah..kah...kah...kah....















my life my story

sumpahan atau curse

aku rasa perkataan yang di ucapkan hari2 itu adalah doa
kalo perkataan yang di ulang2 setiap ari seperti:

"eh,loti,ang nmpak mcm rozita che wan la"
"la,aku ngat kan beyonce tadi"

kalo la perkataan di atas di ucap kat aku ari2 konpom aku sejelita rozita seseksi peha ayam beyonce walopon sekarang aku berpeha kan seladang 16kilo
.

aku rasa aku terkena sumpahan mulut masin member aku la..

ang la ni anis...ari2 cakap..kan dh melekat....baik ang doa kan aku bahagia sejahtera..aku tau ang baca.xoxo(di ubah dr lirik gosip girl:i know u love me.xoxo)










my life my story

Tuesday, October 20, 2009

17.10.2009

hari:sabtu
lokasi:lrt star sri petaling
kedudukan:di tempat pennugu di mana penunggu2 sekalian menunggu untuk dikutip kembali

aku seperti di atas,melepak di tempat penungggu menunggu kelibat teman pengutipan ku untuk mengutip aku ke kelas yang ntah hapa2 buat setiap ari sabtu smpai aku rasa tiada life tapi apa kan daya,aku carik penyakit untuk smbug belajar, aku la kn tanggung senirik ditambah2 polak minggu yang mengeletar kan jiwa raga berahi sudah tiba menagih hutang, aku gagahkan jugak mata sepet ku jaga menapak di lrt sri petaling yang nan tersorok nih.

sedang aku menunggu dan menunggu, datang sorang budak chinese nih.agak selebet.duduk di sebelah aku.aku yang tika itu selsema,masih berdesing2 apabila mendengar suara orang, terdengar dia menyapa aku:

'akak ada duaposen x?saya nak telipon"

lebey kurang mcm tuh.aku yang agak blur pagi tuh, sepantas kilat menggeleng tanpa mengechek dompet kering2 nyawa ikan aku. sekilas dia memandang aku sebelum pergi. aku tersentap. mata nya lebam, merah, tangan nya bercalar2. aku tiba2 jadi kesian.

aku tengok diA pergi mencuba nasih pada seorang guy tetapi hampa..aku dh buka purse time tu,kira2 syiling nak nagi dkat dia..elok je,aku berkira2 hendak bangun,kawan aku dh smpai..lantas aku berkata dekat dia:

"weh,ang tengok chinese guy tuh.tadi dia datang mintak dua kupang kat aku tapi aku x berapa nak dengaq aku geleng ja pala.aku tengok muka dia lebam,tangan dia calar2.aku baru nak bngun pi kat dia kasi syiling,ang dh datang.
mintak2 la ada orang kasi..(ini bisik dalam hati)

sungguh weh.aku rasa serba salah smpai ari ini.aku cuba imagine kan aku dlam keadaan dia tapi mintak2 la di jauhkan....adakah mata hati aku dh buta.adakah suara kemanusiaan aku dh bisu..damn.....aku menyesal la weh tak tolong dia..apa la nasib bdak tu skunk...




my life my story

Thursday, October 15, 2009

kalo hari2 mcm ni watson nyambek pun boleh kurus

14.10.2009
9.00 p.m

hati:esok g keje,pkai suar slack kaler itam ngan baju kotak2 ala yuna ngan selendang dua lapis kaler krim pun cun jugak.
otak:imiginasi menayang kan skrin menggambarkan pemakaian yang diterangkan oleh hati
aku:okeh!!!cun jugak.lamo xpakai baju yuna

15.10.2009
7.00 a.m
hati:dok elok pkai suar slack itam ni.mcm sarung nangka.tukaq pakai slack krim
aku:a'ah ketat la.mau terkoyak kang kalo gagah pkai ni

7.15 a.m
hati:mcm pelik la plak baju kotak2 ni.tkar pkai t-shirt putih dengan cardigan kelabu yang x basuh2 tuh
aku:a'ah..mcm pelik ah baju kotak2 ni...tukar2(smbil selongkaq cari baju kardigan dalam raga baju xbasuh dan cuba cium2 kot2 da bau tungik)

7.30 am
hati:barulah gempak
aku:a'ah..stylo sket

8.30 am
hati:mcm pelik la dressing mcm ni.mcm budak2 main sarung2 baju patung barbie.balik tukar baju kurung la
aku:a'ah..pelik la..kang 9.30 balik tukar la.

10.00 am
hati:baru la lawa pkai baju kurung
aku:baru la ayu mcm nih

10.30 a.m (dalam train on da way balik opis)
hati:mcm rimas la pkai baju kurung.patah balik tukaq baju la
aku:sadaaapppp hati!!!!aku panaih hati dh nih....3 lai baju dh main tukaq2 nih
hati:sori bos sori bos

aiseh..kalo ari2 marathon balik umah tukaq baju akibat ketidakcekapan hati dalam menasihat bab pesyen2 nih,alamat cukup bulan,melidi la aku...cukup bulan aku nak mbek fesyen consultant la....sapa mau...kasi resign hati hasuang nihhhh



my life my story

Tuesday, October 13, 2009

tika ini

aku dapat rasakan tonsil ku menyerang kembali..wey,anak tekak ku mengandung wey.nak kena telan balik ubatsupahharamtaksedappahityangmenyesakanidung wey...asai demam je tonsil,asai tonsul ja demam.dah2...nak mengadu kat madame suppiah sambel dengaq takzirah mengapa anakanda tidak meminum ayaq masak dengan kerap dan mengapa selalu makan makanan yang pedas2..

x berutal ah minum ayaq masak xder kaler2 rasa x manis dan x makan benda2 yang pedas dan kalo makan benda yang xpedas sumpah akan rasa makan makanan sepital walhal xpenah kena tahan dalam sepital dan tak nak masuk sepital...







my life my story

T_______T xoxo

utopia=rm 4.20
dikeluarkan setiap 1.hari bulan setiap bulan dan 15 hari bulan setiap haribulan.

gempak= rm 4.20
dikeluarkan setiap 1.hari bulan setiap bulan dan 15 hari bulan setiap haribulan.

aku setart menmebeli,membaca,mengumpul komik2 tuh masa aku form 5 smpai skunk dimana mengambil masa 7 tahun untuk mengumpul nya dan tidak pernah termiss kalo termiss pun dalam time tak bergaji dan tak berpitis.

secara puratanya,aku telah menghabiskan ongkus makan dan berjimba aku untuk 7 tahun sebanyak rm 1, 411.20(hanya anggaran kerana aku bengong dalam mengira matematik dimana aku akan tertido kalo membuat latihan matematik dan kau berbangga mendapat 6c dalam spm)...

wa lau weiii...patut la madame suppiah mengamuk sakan kalo tau aku beli buku nih....kalo aku simpan2 pun dh dapat kete volkwagen kaler kuning sporty sebijik dah.mak aih...terliur aku jap.sanggup aku berlapaq semata2 nak beli utopia dan gempak.

tuh tak termasuk galaxy,mastika,dara yang 3 kali ja aku beli. aku kena mendram hapa..kalo mcm ni la gayanya,aku nak kawen ngan tokey karangkraft la..xpun ngan tokey utopia n gempak..adakah kanda mahu sama dinda yang perut buncir,pipi belon penuh peta seluruh dunia serta mulut mcm buntut ayam nih..sudi2 kan la..

hik..hik..hikk...gelak xboleh beyah...










my life my story

Friday, October 9, 2009

sex transpomer

time kecik-kecik dulu aku anggap aku ni lelaki. selalu je nk protect kuarga aku. pantang je orang cuit, mesti nak naik tangan. walhal tak kesedar diri. badan sekeping mcm papan playwood. bersin sekali ya dah melayang- layang. kalo time tido, aku pasti ambil port yang setentang ngan pintu, tak pun setentang dengan tingkap. alasan nya? senang aku nak awasi kalo-kalo ada pencerobohan berlaku. posisi tido tuh ter bawa- bawa sampai ke besar selain mr. gergeous aku. kekadang bila aku tido membelakangi pintu @tingkap, mesti tido x cun. rasa mcm da someting watching my back. betui weh. sapa kata pemakanan pada waktu kecil tidak mempengaruhi pemakan waktu dewasa? selalu je nak kawan, nak main dengan lelaki. kalo dulu, kaum wanita sibuk main sep sep tum tum, u kawen i kawen u, u mak i, i bapak u apalagi kejadah semua tuh, aku sebuk main guli, main gasing. heh..dan kalo madame suppiah nampak aku main dengan budak lelaki, 1 taman bingit dengan sora dia pangey aku balik untuk dengaq takzirah yang bertajuk jangan bermain dengan budak lelaki tapi main la dengan budak perempuan untuk menjana kemachoan anda. weh...x boleh blah kalo time tuh kena main dengan pompoan. kena hiprokit la aku. aku just ada sorang kwn baik time kecik yang pompoan, jihan. nseb bek la dia tahan dengan kelasakan aku. kena tibai pun x lut dah. jatuh, terguling, tertirap, tok sah dok habaq mai la. silap2 peta malaysia pun ada. ari ni aku sedaq, patut la aku x sejelitawan aishwarya rai, parut punya pasaiii la ni. kalo tak, konpom jd miss worl daaaaaa













my life my story

Thursday, October 8, 2009

i feel

so bored
so unsecure
been cheated


damn
hate tis feeling



my life my story

Wednesday, October 7, 2009

feeling

i hate dis feeling
perasaan ini
perasaan yang kamo sendiri tidak dapat kenal pasti?
adakah marah?
suka?
rindu?

aku sendiri tidak dapat tafsir
berat kepala aku
letih badan aku



my life my story

Tuesday, October 6, 2009

try to be good

aku ada interview ari ini
doakan aku berjaya
pist nak kena interbiew speking
aku tau speakang je
konpom aku terkangkang nanti
doakan agar lidah aku x terbelit
kang berbelit aku nak menjawab
doakan aku x gementar
kang dok ketaq-ketaq kepala lutut ja...
doakan ye kawan2

nak,
untuk puisi gurindam jiwa
terima la ini

ulaq sawa dok ataih pagaq terketaq2

sapa2 yang tau pronounce ngan betoi
roger aku
siap ngan nahu2 harkat2 tau



my life my story

Friday, October 2, 2009

posa sebulan,raya pun sebolan la kekdahnya...

tidak ada apa untuk dibicarakan,diperdengarkan
hanya titipan lukisan kegembiraan syawal
yang ingin dikongsi bersama
biarlah gambar berbicara

salam adilfitri dan selamat berpuasa enam syawal.4 days to go..pastuh,mak,kirik ketupat daun palas ngan rendang daging boleh tak?qadha yang mak tak buat time raya...tekak tak leh masuk lomang la mak


bila maso juling budak ni ha.hasil tangkapan sendiri.bukan aku yang tangkap.tumela tumeli tumelo ni yang tangkap




my big family


mak-mak menakan dan pak menakan yang seksi


family dayssss







faqihah humaira binti mohd fakruzaki
(aku eja silap nama abang aku ni..aku lupa sebenaqnya...kah...kah...kahhh)






my life my story

Thursday, October 1, 2009