jangan segan jangan malu.ceq x makan orang aih

Thursday, December 31, 2009

hailo..hailo....

sepak la nuff ku
dh mcm hidup tak nak
mampuih segan aku tengok
volkwagen kunen feveret ku

helllo...hellloo

testing...testingg
testing discuss

sepak la nuff ku
dh mcm hidup tak nak
mampuih segan aku tengok
volkwagen kunen feveret ku

Wednesday, December 30, 2009

my head is ur head,ur head is my head

*dalam kete cik seman*

situasi dimana aku tarik telinga dia,terjadila ini:

dia:pa dh cakap,jangan main kepala.
aku:mana main kepala.saya tarik telinga
dia:telinga kat mana?
aku:telinga dekat sini ha.(smbil tarik telinga dia lagi)
dia:kepala kat mana?
aku:dekat sini ha.piaap!!!(tampor dahi dia)
dia:tuh bukan kepala ke?dekat kepala kan.
aku:bukan la.kepala kat sini(tunjuk dahi)telinga dekat sini(tunjuk telinga)mana ada dekat
kepala.so,saya tarik telinga papa je,bukan tarik kepala pa.
dia:yelah.yelah.menangla.payah betul cakap dengan budak tak paham bahasa ni.cakap bahasa
vietnam bru tau
aku:tahu ke cakap*smile*
dia:tarik muka tensen

aku:teruskan perjuangan untuk menghilangkan boring smbil tarik2 telinga cik seman tanpa menyedari tangan nya di belakang kepala aku.tetiba....piaaaappp!!!nah..lagi seket aku nak cium dashboad.membalas dendam dalam senyap.huh..sungguh bukan pahlawan


sungguh x boleh belah...



sepak la nuff ku
dh mcm hidup tak nak
mampuih segan aku tengok
volkwagen kunen feveret ku

alama maya saya punya pemenang contest!!!!!

drumroll!!!!
(*menggunakan daya kreativiti senirik:trrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr)

its me!!!!

hahahahaha
cannot belive it
better believe
hahahahahahahaha
cannot stop from smile n laughing and my typing is tungging terbalik
thanks ween
memilih ciptaan yang tak semenggah tuh...hehehehe

(p/s:::patut post ari senin tapi tak sompek nak post terpost bnda lain.hehehehhehehe)

akhir kata,terimala madah terakhir ku seperti tertera di bawah ini:

sepak la nuff ku
dh mcm hidup tak nak
mampuih segan aku tengok
volkwagen kunen feveret ku

Tuesday, December 29, 2009

sexy,naughty,bitchy

sesuai tak nak jadikan tajuk diatas sebagai pembuka azam tahun 2010 setelah selama ini aku tak pernah berazam.hot gitewww kan.pastuh aku jugak hot akibat mendengar takzirah daripada madame suppiah.

cik seman tanya,apa yang aku nak dalam kehidupan ni.lam pala otak aku just terlintas 3 benda ni je iaitu:
  • happy life-aku der complete familia yang bahagia dan sewel mcm madame suppiah dan cik mukhtar
  • kete volkswagen kaler kunen
  • sebuah rumah teres 1 tingkat.aku tak suka umah bertingkat2.bazir ruang jer
dan ditambah dengan kerjaya yang stabil.

akan dipastikan taun depan aku akan dapatkan apa yang aku nak.tak dapek ketiga2 sekaligus pun xpe at least der jugak yang aku nak tercapai. tapi yang paling penting,aku nak carik keje lain.

tengah2 taip ni,cik semut sesaja je nak wat semutwalk depan aku.sejak bila aku menternak lam opis ni pun aku tak tahu ha.

mood nak wat keje xder disebabkan aku tensen dengan encik maajikan.ingin menghalfkan day diri ini pada ari ini tetapi khuatir telinga akan berdarah dan otak akan meletop memikir kan alasan,aku lupakan saja niat itu.masa di abeskan dengan bermain racing dengan encik semut dan menari poco-poco.

tetiba aku rasa nak join blogger tua yang dipengerusi oleh ah fat la..sapa ahli jawatankuasa.dekat mana aku nak mendaftar ha?






sepak la nuff ku
dh mcm hidup tak nak
mampuih segan aku tengok
volkwagen kunen feveret ku

Monday, December 28, 2009

shine like twilight.seksi like jacob crunch..crunchy....grrrrrrrr

hati,
kembali la kau bersinar seperti dahulu
tiada duka dalam diari hidupmu,
shine like moon,
colourful like rainbow
i know
u can do that
u strong rite
promise me
no more tears
only laugh n smile








sepak la nuff ku
dh mcm hidup tak nak
mampuih segan aku tengok
volkwagen kunen feveret ku

Thursday, December 24, 2009

my sista punya pmr!!!!

7a i b!!!
adik,awat pandai dari akak ni?
mana boleh lawan tokey ni

aku punya result
tak sanggup nak kobarkan
lembu pun boleh gelak guling2 dengaq result aku

huh
tak suka
tak suka
tak suka tau!!!








sepak la nuff ku
dh mcm hidup tak nak
mampuih segan aku tengok
volkwagen kunen feveret ku

stopp!!!

hati
cant u stop crying
im tired




sepak la nuff ku
dh mcm hidup tak nak
mampuih segan aku tengok
volkwagen kunen feveret ku

Wednesday, December 23, 2009

how to tackle ur secret admire

flash back!!!
aku hanya lakukan kerja-kerja pengodaan ini hanya di bangku sekolah yek.berseorangan.aku lone ranger bab2 mcm ni.kang kalo ajak berjemaah,konpom x dapek nya kat aku.


  1. buat2 terkalih belakang konon-konon nya nak berbincang dengan rakan di belakang dan secara tak sengaja terpandang muka dia pastuh tersenyum kemaluan seperti aku la wanita melayu terakhir.
  2. aku akan wajibkan cikgu-cikgu yang masuk kelas aku akan memangil nama aku sekerap yang mungkin.konon2 nak bagi dia nmpak aku lebih menyinar dari orang lain.
  3. kalo dia stail yang pemalu,aku akan jadi tak pemalu.hari-hari bertenggek kat meja dia menyembang benda2 merapu
  4. ari2 aku buat lawak bodo tak masuk akai.
  5. ari2 aku buat terserempak dengan dia walhal ari2 aku sekodeng.
  6. buat2 tersalah atr mesej.hahahahahaha
  7. time poli duduk kat umah sewa,kebetulan penyewa belakang budak laki jabatan awam x silap aku(ja,awam ke budak2 belakang umah kita dl)ari2 aku buat rajin.sidai baju,sabit rumput.tapi,tsk,tsk betoi la.boleh depa cop aku bibik.arem nau
  8. selalunya,awal persekolahan aku memang lain dr yang lain pun.masuk form 6,baju ngan tudung mcm biasa kaler putih,kasut apek tua juai sayur kaler itam,then beg kaler biru ada lambang pooh trang tang tang kat depan.sekali tengok mcm bdak darjah 1 masuk mendaftar.memang menarik perhatian ditambah dengan aku dan cik seri dan member 1 sorang lagi selamba badak masuk pkui 9.what??kami pelajar senior apo.dr form 1 smpai form 6 skolah tuh je.mcm nerd kan.tapi melekat dua orang kat aku.hehehehehe.malu ai
  9. jadi lain dari yang lain.kalo kawan aku kaki bising,kaki hu ha hu ha.aku sebaliknya.aku jadi pendiam tapi murah dengan senyuman.kiranya dia akan nampak mentari di sebalik kegelapan.tak boleh blah betui.
kalo madame suppiah tau mati aku

tapi,

aku akan jadi gelabah ungka kalo ada orang minat kat aku.tak cukup tanak aku menyorok kat skolah.aku minat kat orang tak apo.jangan orang minat kat aku.seminggu aku rela ponteng skolah


sepak la nuff ku
dh mcm hidup tak nak
mampuih segan aku tengok
volkwagen kunen feveret ku

Tuesday, December 22, 2009

pagi-pagi dh dibaginya najis dekat aku

recover dah dari stress semalam.kepala masih lagi selamat dari nak kena hantuk.punya stress smpai tak sedar terkuncit.nak kena date ngan tuan doktor la mcm ni tapi ai penakut doktor

kl sentral punya stesen putra
noticed ada 1 makcik ni.tak tau la umo brapa tapi bagi aku layak pangey makcik.tak kira dia datang lambat ke hapa ke,dia yang dapat masuk tren dulu.kekdahnya,potong que.hangin tak??penat2 beratur nak masuk tetiba ada 1 makhluk ni dari belakang berdesup laju tak tau berapa kuasa kuda dia pakai terus masuk dalam tren dan menyebabkan pemberatur-pemberatur menyumpah seranah.hatta ibu mengandung pun tau beratur apatah makcik yang sihat tanpa ada bebanan di perutnya itu.aku dh smpai cam bunyik tapak kasut dia.jalan seret kasut.malas punya stail jalanan tuh

lenkali aku nak bawak getah la.kasi lastik kalo dia potong que
dulu aku suka pegang jarum peniti
sapa2 yang suka2 buat2 tak sengaja meraba buntut aku
aku pun buat2 la tak sengaja2 menjadi doktor
hambek ko
baru tau nak jadi penumpang berhemah yek

ps:aku tak jadi balik kampung
tiket bus dh abes
cuti ari kamis yang aku apply pun dh lulus dh
pekejadahnya aku nak menganga kat umah 4 ari tak buat apa2
der sapa2 tak teringin nak buat gathering bloger ngan aku
ngeeengeengeee


sepak la nuff ku
dh mcm hidup tak nak
mampuih segan aku tengok
volkwagen kunen feveret ku

Monday, December 21, 2009

status aku??

macam nak hentak kepala dekat dinding je



sepak la nuff ku
dh mcm hidup tak nak
mampuih segan aku tengok
volkwagen kunen feveret ku

jangan buat tahap kesabaran aku tinggai 0%

okeh
nak payment
jangan komplen kalo da client mengadu kata aku kurang ajaq
aku dh bnyak berlembut dh
kena marah,tengking,bawak dokumen berat2 nak lodged then kena reject pastuh bw balik opis smpaikan kedua2 belah tangan aku lebam pun aku dh tak heran dh.
in fact,
aku hanya tunggu perfect time je
nak berambus
nak payment yek
okeh
u got it
n dont regret
u ask for it
cukup 3 kali aku dengaq perkataan
"rasanya bulan ni kamo tak dapat gaji"
aku angkat kaki

aku bukan buat kerja amal kebajikan
in fact, aku tak hingin nak buat keje kebajikan dengan orang mcm ni
tak der faedahnya


sepak la nuff ku
dh mcm hidup tak nak
mampuih segan aku tengok
volkwagen kunen feveret ku

time2 gawat ni la masalah timbui bagaikan cendawan pas hujan

cuba bayangkan
dalam purse/ wallet hanya tinggai rm 36
untuk dibelanjakan samapi hujung bulan.hujung bulan mean sampai 31.12 dan kalo bernasib baik dh dapat gaji after dat kalo tak mengigit la apa yang ada.then,plan tak nak balik kampung walopon cuti 3 ari konpom terasa boring hinggakan ingin berlari - lari setempat di waktu malam.then,suddenly receive call from mother kat kampung yang menginformkan nak buat kenduri walopon dh tau dh minggu lepas seta membuat penjelasan kenapa tak mo balik pada waktu kenduri itu telah mengeluarkan satu frasa yang menyentap pikiran dan sanubari lubuk terpendam.frasa itu berbunyik begini:
"kang dh start studi dh tak boleh balik dh"(di baca dengan nada yang sayu )

terus secepat kilat"yelah2,orang balik.tapi pinjam duit mak dulu rm 70 beli tiket bas.balik karang bagi buku bank tabung haji nak draw bayaq balik hutang".

setebal 3 inchi kulit terpaksa meminjam duit.dh kerja pun pinjam duit kat mak lagi ke?felling loser betui la.settel 1 masalah.timbul satu masalah.

ku sangka kan hujan berpanjangan tapi terik di suku ari.my sister nak balik awai 23.12.2009.adeh..baru ingat nak kau tim dengan sis duit tambang teksi pi duta, sorang rm 7 la kan.naik kat kl sentral ke hentian duta RM14!!!!!wat da angsa betul la.kalo bos tak bagi cuti ari kamis,terpaksa la balik kampung ari kamis malam then terpaksa melaburkan rm 14 kepada teksi tapi bos,eerrrrr tiket bas dh diminta belikan pada 23.12.2009.

cuba anda kira.
berapakah balance duit yang anda di dalam purse saya untuk dibelanjakan sehingga minggu depan



sepak la nuff ku
dh mcm hidup tak nak
mampuih segan aku tengok
volkwagen kunen feveret ku

all in my head

all in my head bi nick lachey
best
1st time dengar semalam
time tengok one tree hill
superb
dengaq senirik kalo nak feel
kang aku nyanyi mau pekak seminggu kang
........................................................................................................................................................

Satellites blasting through the universes
It's outta sight
It's all in my head
Saw your eyes
Sending me a message for the last timeHere alone
Holding on to something that i've never known
It's all in my head
I've crossed the line
There's no going back and there's no future

Tell me this isn't happening

She said she said
Said she wants to marry me
It's all in my head
That's just not reality
It's over it's over
Cause she said it's all in my head ..(cause she said she wants to marry me)
It's all in my head ..( ? )

Here on earth
She don't even wanna talk there
Are no words
It's outta my hands
So why, why ..(why)

Tell me this isn't happening

She said she said
Said she wants to marry me
It all in my head
That's just not reality
It over it's over
Cause she said it's all in my head ..(cause she said she wants to marry me)
It's all in my head ..( ? )

Someone wake me up when she calls me ..(she calls me)
It's like i've been asleep
And she's gone ..(it's like i've been asleep and she's gone)
Someone let her know
I'm not breathing
Tell me this isn't happening
Tell me this isn't happening

She said she said ..(she said)
Said she wants to marry me
It all in my head ..(all in my head)
That's just not reality
It over it's over ..(it's over)
Cause she said it's all in my head

She said she said
Said she wants to marry me ..(it's all in my head)
It all in my head
That's just not reality
It over it's over
And she said it's all in my...

All in my head
All in my head ..(it's all in my head)
All in my head.. (oh) x6












sepak la nuff ku
dh mcm hidup tak nak
mampuih segan aku tengok
volkwagen kunen feveret ku

Thursday, December 17, 2009

salam maal hijrah to all

jangan lupa baca doaakhir n awal tahun yek
bebawak la posa esok yek



sepak la nuff ku
dh mcm hidup tak nak
mampuih segan aku tengok
volkwagen kunen feveret ku

kaunter pertanyaan diperlukan

aku nak tau
mcm mana nak ubah format jam dan tarikh apabila kita publish entry
dh puas godek tapi ttp bengong
please...pelis...kelisss




sepak la nuff ku
dh mcm hidup tak nak
mampuih segan aku tengok
volkwagen kunen feveret ku

acapkali bukak,kelebek,selak ,tenung

paper,konpom berita tentang buang anak,juai anak,tokwan rogol cucu,cucu rogol tok,cabul mencabuli, buat pengambaran video blue ala-ala paris hilton,gua tembak lu,lu tembak gua mcm israel dengan palastin.

nak juga aku bc paper yang melaporkan dunia ni aman damai.israel dah boleh tepuk bahu makan kopi dekat warung mamak,mat-mat samun ragut dh tukar kejaya jadi tokey supplier rumput ragut dekat tokey lebu kambing.sedangkan kucen dengan anjing dh boleh bergurau senda, bergesel-gesel misai sesama sendiri

hailooohhh

nak je aku pi bermastatutin dekat bulan ditemani tapak kasut neil armstrong

p/s:sepak la nuff aku yek.dh mcm hidup xmo,mampuih segan dh aku tengok...please..please

volkwagen kunen feveret ku

Wednesday, December 16, 2009

putus cinta menyakitkan?

hell ya.
sakit nya kalah sakit jatuh tangga tergolek-golek dog
rasa mcm kalo ada power,nk belah je part otak yang tersimpan nama si polan,muka si polan,biodata si polan
kalo ada tongkat hikmat mcm heri potter, nak je tukar si polan jadi katak
tak pun tukar jantina si polan mcm cerita mexico yang aku dh lupa tajuk dia
bagi yang melafazkan,mungkin sakitnya tak mcm yang si penerima lafaz
tapi tak semuanya kan
ada yang cakap kita putus la weh dengan berbagai sebab yang munasabah seperti ai tak sanggup lagi dengan perangai yu yang kaki kikis duit ai.yu ingat ai ni cop duit?bank negara ada kasi cop mohor so ai boleh je cop kertas jadi ringgit malaysia yang mempunyai nilai muka (ekonomi sket),yu ni playboy besaq la kalah bujang senawang.ai ni tak cukup bagus ke?yang tak munasabah seperti yu ni gemuk la ,ai malu la.blah la.maaf,saya dh jatuh chenta dengan gay..motip??????
time tu konpom kita akan rasa mcm all gurl/gal sama je perangai mcm ex kita kan?even ternampak kucen jantan/ betina tengah wink-wink dengan kucen jantan/betina pun kita akan kata gatainya kucen mcm si polan-polan yang berkenan.
well,lumrah alam kot.hati tengah bersedih.selain menangis,marah2,menagis,maki-maki,menangis guling2 sambung maki2 dekat sekilo(aku la tuh tolak bab nanges guling2) untuk melepas kan tekanan perasaan.

tapi
ada tak terpikir mengapa kita acting like dat
mungkin salah kita
terlalu percaya n sayang dekat partner kita 100%+% yang seterusnya
ada kawan aku pernah berkata-kata
even dah kawen pun kita tak boleh percaya partner kita bulat-bulat,harus segi-segi tapi jangan sampai ke tahap cemburu buta hingga partner nak masuk toilet awam tatkala kuar daten kita nak follow sama untuk check betui ke tak dia nak g toilet.kalo ada yang mcm tuh,sila lempang lima das.

kalo sayang,jangan sayang terlampo-lampo sampai meletak DIA di belakang.maksud aku,jangan sayang partner kita lebih kita sayang ALLAH.paham tak?kalo tak paham,sila lempang aku sebab tak pandai nak terang.bak kata pepatah melayu,sayang berpada-pada.mcm madame suppiah dan mr tat yang mengikut peribahasa melayu,sayang bini ditinggal-tinggalkan.sayang anak ditangan-tangankan..mak aku smpai sekarang dok lone ranger kat kampung.mr tat akan balik sebulan dalam 2@3 kali depend.jangan salah paham.mr tat tak menduakan madame suppiah.mr tat tinggal di selangor manakala madame suppiah di kedah.kekadang jarak tuh menambahkan keromantisan rumah tangga.tapi ada juga manusia yang bahlul menjdikan kejarakan pasangan sebagai kesangapan batin yang melampui sehinggakan sanggup mencari "makan di luar".mr tat akan mengusik madame suppiah smpai madame suppiah merajuk.(mak,huduh ai tua2 merajuk2).selalunya,aku akan jd penyokong mr tat manakala adik pompoan bungsu ku akan jadi penyokong madame suppiah.adilkan.sulung perempuan sokong ayah, bongsu pompoan sokong mak.ahhh..ang memang anak mak pun.berkepit je bawah ketiak mak tak mo lepaih.

cik seman,ai sayang yu 70% je sekarang.dh kawen up 10%.lagi 20% ai simpan untuk masa depan
ai percaya yu 60%,up 20% time dh kawen,20% lagi sebagi bakup planner.yu jangan marah ai yek.ai pompoan.ati ai ranggup bak ranting kayu yang hilang zat diserap oleh anak pokok.metafora punya ayat.tetiba mode gediksss

p/s:aku rasa aku alergic dengan nasi lemak yang bukan hasil dr air tangan madame suppiah la.asal mkan nasi lemak buatan orang lain,konpom mata stim.ni yang ai tak suka ni.abis,keje ai tak siap lagi ni.tak suka,tak suka.pinjam belakang sesapa jap.nak tumbuk2 manja




volkwagen kunen feveret ku

Tuesday, December 15, 2009

hailooo sista..soooooo pink meh

aiseh
kamu membuat kan ku tersenyum di pagi yang hening
tatkala otak ngah berserabut memikirkan keje
hai si gorgeus
maafkan aii ya
ai nak tegor yu
tapi ai takut yu malu
ai dh karang dah mcm2
dalam pala otak ni
nak ckp omputih ka orang melayu
kalo orang putih
nak cakap mcm ni ka
"hey sista,ur g-string up n down la.so pink meh.everyone can see la"
kalo cakap melayu
nak cakap mcm ni ka
"hey kakak,kakak punya g-string kaler pink nampak la.akak jangan la naik tangga.g-string tenggelam timbul nampaknya"
tapi
10 minit aku plan
si gergeous tuh dh masuk dlm klcc
manakala aku mengambil tangga belah kiri menuju opis tak semenggah ni
hailaaaa



volkwagen kunen feveret ku

Monday, December 14, 2009

sebab apa aku berblog

sebab apa aku berbloging?
dari mana timbul idea aku nak ada blog bagai nih?

hah!!
aku der blog ni sebab en.seman suh aku buek lepas dia tengok blog kawan aku.dia kata nice.dia suh aku buat 1 dekat dia sebab dia tau aku lebih banyak menghabiskan masa depan komputer.dh nama keje sorang-sorang.menghadap komputer la jawabnya.makan pun depan komputer,tido smpai air liur basi meleh pun depan komputer,cabut bulu ketiak pun depan komputer.opis ni dh mcm jd 2nd bedroom aku plak tolak mandi bei-beri la.mau kena penerajang dengan bos aku.masuk-msuk opis bau tunkik.

bermula la aku dengan berguru kan kawan aku.ponek dia mengajor aku yang bengap ni.nak create aku gmail pun tergedik2.tuh belom msuk bab nak pilih nama,nak wat layout.nseb aku berguru dengan dia melalui ym.kiranya mcm through my window la.aku dengan dia through my ym.kalo berguru depan-depan,konpom kena hempuk ngan monitor.

setelah siap blog dengan nama yang tak semenggah ni,aku pas la id ngan pasword sama itu en.seman.alih2 dia kata kongsi la blog ni dua.kiranya dia nak wat mcm blog kisah percintaan la.tapi,aku buka nya celebriti nak wat kisah2 percintaan ni.taip pun bodoh pailang.kang tak dapat nak menyampaikan maksud yang sebenar,naya aku kena hempuk sama dia.

aku sebenarnya lebih suka membaca dari menaip.sebab tuh entry-entry dari aku 1st dh mcm hamparas jingga.aku baca balik pun aku malu.mcm nk wat scuba dibing dlm loji indah water smbil mencari mana beri2 aku.kekadang,otak aku tak berapa nak mental.kekadang tertaip perkatan yang lucas2 seket.mana kena gaya beb dengan identiti aku sebagai pompoan melayu terakhir.

aku hanya guna blog ni dulu-dulu sebagai medium aku belajar wat coding bagai tuh.layout aku tak penah kekal.ibarat la kata kalo layout ni laki aku,berapa banyak laki aku dalam sebulan pun tak terkira.cuma sekarang dh malas nak mengubah-mengubah,nak mengalter-alter.

jap.
cuaca kat luar mendung
kilat dentum dentam
bos aku pesan
kalo kilat
off pc
kalo off pc
aku nak buek apo
tidoooo la

selamat berzzzzzzzzzzzzzzzzzz

oh ya
aku mcm nk apply satu iklan jawatan ksong kat wisma ni
tapi
aiii tatottt la






volkwagen kunen feveret ku

Friday, December 11, 2009

minggu mendapat result sumpah seram sejuk mcm nk terkuncil dalam celana kecil

haihhh...result dh keluar
naseb baik ok
atas pagaq
hobi sungguh dok ataih pagaq nih
seram sejuk nk cek result
masa nk mbek result spm pun aku tak seram sejuk mcm nih
konpom aku makin tua
hormon adrenalin makin kurang
derma kat aku sket hormom adrenalin
aku nak jd muda gagah mantap macho mcm dl



volkwagen kunen feveret ku

Thursday, December 10, 2009

jangan la mcm ni...ai malu la

semalam,
beria-ia meng"iron"
kemeja putih
seluar slack kaler koko taik kucen
pagi ni
mandi-mandi
solat
capai seluar slack kaler koko taik kucen
pakai tshirt gambo ayam(ceq bukan mak ayam hatta anak ayam)
cardigan kelabu

motif iron kemeja putih sampai bermandikan peluh?
tidak di ketahui

pagi tadi
dalam bilik
bukak botol ayaq
tumpah
abes bsah bilik
kena lap

tadi
dalam opis
bukak botol ayaq
tumpah
abes basah seluar

ai tak suka tuh yu gigil-gigil mcm ni
ada anak raja nak datang meminang aku ke
sampai bukak botol ayaq tumpah-tumpah ni
haisssshhhh

yu bikin ai blusher la


hantaran ai tak banyak
sket je
rumah banglo dua tingkat
keta volkswagen kaler kunen.ai lupa la model apa
buku simpanan rm 1 juta

kan ai cakap
hantaran ai murah je


volkwagen kunen feveret ku

Tuesday, December 8, 2009

secretary job vs accounting entry

company secretary task;
  1. answer query-3 company(memerlukan tandangan bos untuk pengesahan.walauwei,taun lopaih aku buek benda yang samo,lopeh jo.hat taun apsal query?
  2. fax compaund letter(tadah telinga kena dengar ceramah)

accounting(using software).nak kena key in :

  1. payment voucher
  2. cash voucher
  3. receipt
  4. bank reconciliation
nseb bek balance sheet n profit n loss generate otomatik.kalo x,bertambah2 kekurusan minda.skunk,cuba sapa2 bg sugestion.yang mana patut aku start.secretary work ke account work?aku dlm dilema.kalo tangan mcm sotong kurita kan sonanh ha.>>>>(adakah ini dikatakan ayat tidak bersyukur?ooooowwwhhh...tidak...




volkwagen kunen feveret ku

hidup berani untuk gagal

penyertaan aku untuk kontes denai hati-berani hidup untuk gagal telah di approve kan
sekarang,tiba la saat aku untuk mempromosinya
tak dapek rm500
dapat rm 50 jd la
boleh wat belanja sekolah<<<<-----ayat simpati


ok
kepada semua
sila la join kontens yang dianjurkan oleh saudara denai hati
iaiti peraduan"berani hidup untuk gagal"
pemenang akan membawa pulang rm500

sila tempek kan di entry anda
jika join
anda mengetahui kontes ini dari
blog
http://kelabuasapku.blogspot.com

masuk jangan tak masuk
masuk

sekain

wasalam



volkwagen kunen feveret ku

Monday, December 7, 2009

kontes hidup berani untuk gagal

jap2
aku ngah pikir apa yang aku gagal:

  1. gagal dlm target spm(cukup2 makan)
  2. gagal maintain markah akaun time diploma(merundum-rundum jatuh ha.)
  3. gagal interbiew kat tm(time ni dh rasa gile meroyan dh.dh terlampau berharap dapat keje kat tm sekali gagal.hasilnya,aku kerat rambut jd jantan tanda protes.biol tak aku)
  4. gagal lawan perasaan fobia kena samun arituh.heh.heh.heh..
  5. gagal dari berenti jadi perasan cantik..muahahahahhahahahahha
yang aku ingat,setakat itulah yang aku gagal
paling tak bley lupa,yang gagal interbiew tm tuh.msih berbirat di hati eden.sob..sob..sob...

"saya tahu mengenai contest HIDUP BERANI UNTUK GAGAL dari blog TERATAK KASIH ZIE FAUZI (http://fztogether.blogspot.com/)"


aku buek sekali harung yo

ni adalah link2 sponsor kontes ini.
sungguh murah rezeki korang yo

* link Denaihati(tuan penganjur kontes) :- http://denaihati.blogspot.com/

* link penaja-penaja
- DSGClicks :- http://dsgclicks.biz/denaihati
- Berani Gagal Network :- http://www.dapatwang.com/?id=denaihati
- One Malaysia Blogshops :- http://1malaysiamall.blogspot.com/
- Anisha Online Mall :- http://mycadar.blogspot.com/2008/07/stokin-wudhu.html
- Saudacare :- http://www.saudacare.com/index.php?ref=denaihati

********************************************************************

oh ya

bagi yang membaca blog aku yang tak semenggah ni
dan nak join kontes ni
jom la join
kita meriahkan majlis
dan pls,tlg,ko me nga
tulis kat entry korang
yang anda mengetahui pertandingan anjuran bro denaihati ni
dari blog eden dan sila kopi pastekan ayat ni kat bawah enti korang seperti ini:
"saya tahu mengenai contest HIDUP BERANI UNTUK GAGAL dari blog lotikus disarimankan (http://www.kelabuasapku.blogspot.com/)"

kalo hampa2 sekalian nak tnya
boleh la tanya
aku akan membantu setakat yang terpaham




sekian
wassalam



volkwagen kunen feveret ku

masa itu quality.qualiti itu perilis

apa itu quality time?
masa berkualiti?
kualiti mutu keunggulan?
tempoh quality time aku tatkala gi daten(*daten ker) amat la buruk benoo
tak payah aku nak teka2
tak payah aku nak tanya2
selalunya
tengok wayang
makan

makan
wayang

kan tak berkualiti nama nya

selalu tak dapat keluar da whole day
1 ari penuh
selalunya kuar setengah hari je
nak buat benda pun kena rush2 seperti rush hour

tuh tak termasuk bajet makan,berak,kencin yang dah memakan setengah jam
berapa jam sangat la nak spend time togethet mether

itu pun dh siap highlight kat aku
taun depan jagan arap nak keluar selalu
ntah2 sebulan sekali
pas ni aku kn siap2 la isi form ajak kuar
al-maklumlah
bz mengalahkan pm

kang aku start bizi,
jangan ngomplen


p/ssss:sebab apa aku membebel/
sebab itu bakal pm manjang bz
nak ber-s-m-s pun payah beno ha





volkwagen kunen feveret ku

boys drunk gurl

When a GIRL is quiet ... millions of things are running in her mind. When a GIRL is not arguing ... she is thinking deeply. When a GIRL looks at u with eyes full of questions ... she is wondering how long you will be around. When a GIRL answers ' I'm fine ' after a few seconds ... she is not at all fine. When a GIRL stares at you she is wondering why you are lying. When a GIRL lays on your chest .. she is wishing for you to be hers forever. When a GIRL wants to see you everyday... she wants to be pampered. When a GIRL says ' I love you ' .. she means it. When a GIRL says ' I miss you ' .... no one in this world can miss you more than that. Life only comes around once make sure u spend it with the right person .... Find a guy .. who calls you beautiful instead of hot. who calls you back when you hang up on him. who will stay awake just to watch you sleep. Wait for the guy who ..... kisses your forehead. Who wants to show you off to the world when you are in your sweats. Who holds your hand in front of his friends. Who is constantly reminding you of how much he cares about you and how lucky he is to have you. Who turns to his friends and says, ' That's her!!







volkwagen kunen feveret ku

mengapa!!tim kaiya!!!por ke!!!

why,why,why!!!
why mai nufnag stil rm 2.25?
wai...
tell me wai...



volkwagen kunen feveret ku


kapan bila kita akan ketemu
aku suhan enggak sabar mahu mengusap mu
mahu menguncupi mu

"belajar la.dh kawen nati senang"

pernah dengar ayat di atas?
seangkatan dengarnya?

YA!!!!

aku pernah dengar
dari tiga lelaki yang aku pernah kenal
yang aku arap
satu ari aku bangun,aku akan ilang kan terus ingatan aku terhadap kata2 tersebut

ingat kete ke?
boleh test drive
kalo ok,on
kalo tak ok,babai bebeh.dont see me again

WTF sungguh la

mcm mn boleh berkenalan dengan mereka2 ini aku pun tidak tahu la
adakah takdir atau suratan atau kebetulan atau pembetulan?

kalo aku dengar lagi buat kali ke-empat,
jgn tanya mengapa anda jadi sida-sida ya

p/sss:adakah aku ini garang @ ganas?
muka encik seman lebam aku tumbuk
tertumbuk dengan kesengajaan
dh dia offer,offer baik punya
haissshhhh
boleh la msuk wwe pas ni
ganti xena

volkwagen kunen feveret ku

Friday, December 4, 2009

kasut vs handbeg

aku rasa kasut@ selipar dan handbeg@ beg agak melampau2 timbunanya di ghumah aku dan makin yang makin berkurangan adalah selaur baju aku sehingga lusuh aku memakainya.aku bercadang hendak menjual di sini setelah mendapat permission dr en.seman sebab kerana ada la 1 2 beg di sumbang kan darinya.

tapi kan,kalo aku nak juai selipar kat sini ada orang nak beli tak?
kasut flat ada x yang nak beli?

kalo ada,boleh la aku buat modal beli beg baru

hahahahahahha!!!

stop..

series time.

nanti aku umpoad gambo




volkwagen kunen feveret ku

apabila seman berkata-kata......

songok = bongok + sengal
subway = submarine
rojak = jeruk

alkisahnya bermula semalam apabila aku dan si dia singgah kat leisure mall coz nk mbek barang dan mensurvey barang.almaklumlah,kami berdua ni orang kampung.ari-ari bekpes makan cekodok jo.xde nya nak makan sandwish2 subway bagai nih.so,singgah kat leisure mall,nampak subway dh open dh.masuklah berduet.agak keji apabila msuk kat kedai subway yang tak berapa nak ramai orang so kalo terkantoi apa2, x malu sangat.

seman asyik sebut submarine,submarine,submarine.ada ke patut subway dipanggil submarine.jenuh aku perbetulkan.

pastuh dia cakap cengini:

unggu:seman
pink:aku

"rojak ni tak sedap"(Smbil tunjuk timun jeruk)
"ni bukan rojak la"
"ye,rojak ni"(konpiden je sebut)
"ini jeruk la,bukan rojak"
"haaa...yang tu la nak sebut tadi"

haihhh...agak biol aku di situ

then , dia cakap nak makan beger

"jom makan beger kfc"
"kfc ada beger ke"
ada.beger xpax.eh.xmeal

hais...beger xpax!!

sebenarnya dia nak sebut beger mcd tersebut beger kfc.hahahahha.lantas alu pun dengan muka sengal tanya kfc ada beger ke..

hahahahahahaha

cik seman...cik seman...





volkwagen kunen feveret ku

kontest kali yang kedua-copy paste very da easy

DeepBlueLense


jom join kontest dekat sini jom
sonang ajo
men tempek-tempo gambo
dapat tau contest ni dr blog ziefauzi
volkwagen kunen feveret ku

Thursday, December 3, 2009

kontes alam maya saya:hepe besdat to ween

tanggal 19.12.2009 genaplah cik ween berusia 20 tahun.sudah tua dimamah tua ya cik ween.hehehehhe..jangan mare.sempena ari lahir nya,aku bercadang,bercadang je,bukan muktamad(gila kehun aku) memberi rak kasut pelbagai guna khas untuk cik ween menyusun,menyenarai,menatap,mencuci kasut wedges,cheese weges nya yang tersayang agar tetap sihat dan unggul dan tampak berkilauan tatkala disarung ke kaki cik ween umpama kasut kaca cindrelela. disamping itu(suda start ayat karangan bahasa malaysia)rak kasut pelbagai guna ini juga boleh digunakan untuk menyimpan shawl,patung2 teddy bear yang chumel waktu siang dan bertukar vampire twilight waktu malam dan tidak lupa juga himpunan-himpunan hadiah yang diberi oleh bf encik ween ya.

suda..

kang merapu lagi aku

last but not least

hepi besday miss ween
sweet 20
adventure waiting 4 u
keep smile n alwayss hoyahhhh

lakaran almari serbaguba yang tak berapank kacis dimata orang lain tetapi menyentuh pandangan aku


disebabkan paint aku tak leh nak insert word,meh aku buek explanation


yang bula-bulat chumel tuh buek letak shawal

para-para sakura yang atas tempat ween letak gift present

manakala,para para sakura yang di bawah habuan ween letak sepatu-sepatu gergeous nya

oooo yeahhhh




tapi,tapi dimana almari ini dijual?
only di hari poter land
muahahahahahahaha



















volkwagen kunen feveret ku

Wednesday, December 2, 2009

oh ya
aku dah tengok cite new moon:twilight

kesimpulannya:

aku tak paham

konklusi:
padan muka aku.sapa suh tak tengok part 1

saat bahagia:
jacob peluk aku(berangan lima menet sebelum kena baling kasut ngan en.seman)

saat kegeraman:
melihat bibir edward cullen yang merah yang membuat aku terpikir merah original ke merah lipstik.ada sapa nk tulun jawab tak

vampire:warewolf=mantap

lepas nih

vampire:warewolf:catwomen=mantap beb

bintang yang diberi:

"jacob lebih ensem berbanding edward cullen ditambah pulak dengan 6 petak sawah di badan nya.aaauuwww...bikin ai panas je.tapi ai lebih suka dengan satu petak sawah yang terdapat di badan encik seman"










my life my story
satu pagi yang tak hening
sedang aku berjalan menuju wisma hidup xmo,mati tak hingin,
aku ternampak adegan aduh-cik adik-langgar-kete-saya-tapi-tak-apa-cik adik- cantik berlaku
sebuah kete tersadai tepi jalan,
sebuah moto,
3 orang jejaka yang aku syak laki orang tapi berlagak single
dan
seorang perempuan meniup2 tangan yang kecederaan

aku usha kete
kete sehat
usha moto
moto msih bergetah
yang tak bergetah,
penunggang cik adik

ku cuba lihat wajah cik adik
cantik!!
manis!!!bergetah!!!
superb!!!!

si jejaka nombbor 1 empunya kete berkata:
"kenapa bawa moto laju sngat"
(sila baca dengan anatonasi suara yang lembut dan terkekek-kekek gelak)

aku tengok laki tuh,
nyampah ai

cuba bayangkan
kalo aku ditukarkan ngan cik adik cantik bergetah tuh
aku yang kemalaman,kerjerawatan,kegemukan ini
konpom anatonasi suara akan bertukar begini

"kenapa bawa moto laju-laju ha!!!"

(sila baca dengan anatonasi garau dan nyaring ala-ala jac malaysia idol didiringi jelingan mata yang tak berapa nak ghupa mata kucen tuh)

agak sadis kan

dah2

aku nk operate pungkuk
mcm pungkok jlo
wat dada marbeles macam pamela anderson
kaki menggiurkan mcm beyonce
potongan badan macam angelina jolie
muka mcm aiswariya rai
bibir mcm angelina jolie

perghhh!!!

tentu tak aman kaum lelaki tak aman memandang aku
aku pun tak aman dipandang kamu lelaki

ai maluuuu yuuuuu


tetapi


aku bersyukur dengan apa yang ada dan melekat kat badan aku

ai tahu yu sayang aiii kan encik seman...


auwwwwwwwwwwwwwwwwwwww

noti yu

ai babap kang


dah2

nak termuntah aku dngan aksi gedik separuh biol diri senirik

jom pergi mengular

jangan pergi mendingding

kesiannnnnnn bakal bini@ laki anda



















my life my story