jangan segan jangan malu.ceq x makan orang aih

Wednesday, February 17, 2010

hidup dalam kenangan part two

bak kata peribahasa,
bila jauh dimata,
barulah dekat di hati.

bila sudah hilang,
mula la meratap hiba.

hurmmm...itulah adat manusia.Selalunya benda yang ada di depan mata tidak akan di hargai sehinggalah kota kehilangan benda tersebut. kali tuh,mula la merintih meratap hiba.

aku rindukan arwah tok n tokwan aku.tokwan yang selalu melawak kasaq dan tok yang masak sempoi tapi marbeles.barang peninggalan yang arwah tokwan bagi ialah 6 set mug berserta piring nya dan di bagi secara baling-baling membuat kan ku mengelepur menangkapnya untuk mengelakkan mug itu jatuh berderai.haiyooo tokwan.tau la ai pemain bola jaring tak bertauliah.ohhh,mug tuh sempena aku berjaya masuk politeknik.motif bagi adiah mug?tokwan ingat aku ambek bahagian buat ayaq cocktail moctail bagai kot.Al-fatihah.tok pergi dikala aku mula rapat.tokwan pergi setelah aku rapat.miss nak dengaq tokwan sebut ayam tok(chicken chop).

tompok(my darl cat),tompok pi mana.puas ayah dengan akak cari tau.akak tak lalu makan nasi tau bila tompok lari dari umah.takkan sebab akak marah tompok gado dengan Oren,tompok nak lari dari rumah.tompok tau tak,ayah tiap2 pagi cari tompok.akak tiap2 malam sediakan makan untuk tompok dengan harapan tompok balik.akak rindu nak makan pau dengan tompok.rindu nak share donat ngan tompok.rindu nak tido ngan tompok.

kampung( my 2nd darl cat).maaf eh akak tak der time kampung hembuskan nafas terakhir.akak tak tau kampung sakit.bila mak tepon kata kampung dah tak der,akak sedih.kampung tetap hero di hati akak.akak ilang kawan sembang.

pekan(my 3rd darl cat),pekan g mana?mak cakap pekan dah lama tak balik.pekan sesat lagi ke?mak cakap kemungkinan pekan dah mati.mak cakap pekan suka tangka tikus dekat bendang dan makan rumput dekat semak tepi bendang.rumput tuh oarang dah sembur racun.pekan balik eh.akak balik ari tuh tengok pekan xder.banyak benda akak nak cakap.

cik seman,tak nak la ilang2 mcm david coperfield.kita risau tau.dua ari kita call& mesej tak renti-renti.dah nak patah kuku cantik kita tau.tapi nape tak angkat?kita ada wat salah aper?kalo ada,bagitau la.tak nak la main aci nyuruk ni.kita rajin kalah.penat kita taip2 ayat sedih-sedih,alih-alih dapat mesej dari kamu tak nak jumpa,call&mesej untuk beberapa bulan.hailoh,but why?kita tau kamu ada masalah,tapi jangan lari-lari macam ni.masalah tak selesai tau kalo main aci nyuruk.kita tau kita kasaq,kekadang cakap men lepas tapi kita sayang kamu tau.

hurm...oleh itu sayangila mereka sementara masih ada.

aku balik kampung selama 4 ari.4 ari tu ari-ari tido bwah ketiak madame suppiah.ari-ari marah si comel.ari-ari main dengan humaira,ari-ari mengusik adik yang suka tengok cite korea dan fanatik gila denga super junior,ari-ari suar rm2 dekat adik laki sebagai upah ajaq bawa keta,ari-ari jalan-jalan dengan adik naik moto.oh,mr mukhtar tak balik sebab banyak kerja.jadi tak boleh nak bermanja-manja.

buat madame suppiah n mr mukhtar-i love u.ayah,lagi 2 taun setengah.pastuh,da degree is yours.i do it for u.

buat adik2-akak sayang kalian

buat abang-abang-ai love u to

buat akak-akak ipar yang gergeous-ai love yu

buat sepupu sepapat,mak-mak menakan,pak pak menakan-kitak sayang kamuk

buat kucen-kucen-dont noti2.dont berak2,kecin2 merata umah.behave ur maskulin sket.

buat anak menakan yang sedia ada,yang bakal lahir bulan depan dan yang bakal ada-maklam sayang kamoooo!!!

buat kawan-kawan siber dan realiti-ai love you.muackssss

buat cik seman-ai will wait 4 u


***crettttttttt..sound effect cendol hijau pekat.sapa mau?kirim alamat,ai antar*******








sepak la nuff ku
dh mcm hidup tak nak
mampuih segan aku tengok
volkwagen kunen feveret ku

No comments:

Post a Comment

ai lebiu la