jangan segan jangan malu.ceq x makan orang aih

Friday, April 23, 2010

Back to the Past Present Tense

Sedar tak sedar, kita dah mula nak kembali ke zaman dahulu. Fesyen Vintage menjelma, rambut kembang tebuan termasuk sesat cari jalan keluar, fesyen tali ikat kepala. Owhh..Semua itu glamer okeh.

Ada lagi glamer. Tiap - tiap ari masuk paper. Sampai muak nak baca. Fesyen toron- toron, i sayang u, u sayang i, u bagi perut ai buncit, i buang baby u. Sudahnya, merata - rata baby yang tak bersalah buang. Hello pembuang bayi diluar sana!! Kalau nak buang pun, boleh tak buang kat tempat yang lebih selamat sikit. Cuba la pikir, bayi tu ada nyawa, sedangkan nyawa seekor semut pun berharga, ni kan nyawa seorang manusia yang tak berdosa. Cuba la diletakkan depan pusat kebajikan ke, apa ke, at least budak tuh still bernyawa. Ni tak, dibuang nya dalam longkang, sungai, dalam sampah. Hampa tau tak, bila dah kojol nanti, baby yang korang buang ni akan tunggu tau dekat akhirat. Menjawab la!!

Aku yang garang - garang ni pun boleh sejuk hati tengok budak - budak tau. Nak sangat ikut budaya mat saleh. Tapi heran, mat saleh yang selalu kita pandang negatif tuh pun tak la sekejam yang disangka. Sekurang - kurangnya, diorang tak ada pula kes - kes buang bayi walopon mengamalkan 18xs bebas.

Hah,satu lagi. Kes wanita hamil yang meninggal akibatdipijak.Ada akai ka tadak akai. Lembu pun pandai lagi tau!!









sepak la nuff ku
dh mcm hidup tak nak
mampuih segan aku
tengokvolkwagen kunen feveret ku

No comments:

Post a Comment

ai lebiu la