jangan segan jangan malu.ceq x makan orang aih

Wednesday, May 12, 2010

Aku nak....

Melancong luar dan dalam negara. Aku nak pi Sabah dan Sarawak. Aku nak merasai keindahan di dalam negara sendiri. Aku nak pergi Sepilok. Nak beramah mesra dengan kawan Cik seman( Opsss..hehehhhe). Aku nak tengok ayaq laut kaler biru. Aku nak pergi Rome. Aku nak tengok Taman tergantung. Nak tengok macam mana dia kena gantung. Adakah menggunakan tali rapia atau pun bukan. Aku nak tengok kangaroo. Aku nak suh dia lompat2 dekat pokok durian supaya senang nak kutip buah durian.

Tetapi,

Aku penakut dengan kapal terbang. Letak Rm 8 juta depan aku pun dah tak heran dah time tuh.

Aku teringin nak pergi Genting Highland naik bas pastuh bas stop perambat suruh naik kete kebal. Eh silap. Kete Kabel. Tapi,

Nak mampus ko. Nak bagi aku terjerit terlolong sepanjang perjalanan tuh pastuh ada orang tensen akibat tak tahan dengan pekikan padu aku lantas menendang punggung ku lalu jatuh ke dalam gaung dan menjadi header surat kabar. Ah...Tak nak aku nyah...

Baik aku duduk kampung tanam jagung ini macam. Hasrat nak g Sabah Sarawak hanya akan tercapai kalo ada jambatan di bina merentasinya. Tetapi, jambatan tuh nak start dari mana?

Konpius...konpiuss...







sepak la nuff kudh mcm hidup tak nakmampuih segan aku tengokvolkwagen kunen feveret ku

3 comments:

  1. ingat aku sorg jer gayat..ader gak mber sorg..hehe


    cikloti nie dok mn..bukan sarawak ker..konpius nie..;)

    ReplyDelete
  2. Kalau takut kapal terbang, macam mana nak travel luar dari Malaysia ?
    Fobia ye?

    ReplyDelete
  3. mr rulez:sepp!!ada geng..mana ada dok sarawak...dok semananjung ha..tempat berkelana key el

    mohd adzim:travel guna channel discovery la jawbnya..hehehehhee..ada la sket fobia

    ReplyDelete

ai lebiu la