jangan segan jangan malu.ceq x makan orang aih

Wednesday, October 13, 2010

Kepada Diari Elektronik yang dikasihi.

diari elektronik,
kita tengah sedih
kamu saje yang tahu nape kita sedih kan.kan.kan
sebab itu kita sayang kamu
kamu menjelma la jadi lelaki ensom yang gentlemen yang memenuhi ciri-ciri idaman perempuan.
ala...macam cite cendana tu.
tapi cendana waktu siang jadi patung,
kamu diari elektronik.
bagaimana mau bertukar?

kamu,
kita sudah la rungsing final exam dah nak dekat
bukan around corner dah
dah betul-betul tang corner ha
alang-alang nak mansuh UPSR,
mansuhla sekali final exam ni.
kalau tidak, bertambah la senget otak aku yang tersedia senget ni.

pastu,
kita sedih sebab rindu dekat madame suppiah dan mr tat
madame suppiah kira orite lagi
hari-hari tepon
hari-hari bergosip mak enon.
mr tat ni spesis batman.
time malam je baru menjelma
macam mana nak tepon.
mata kita setart pukul 10 dah melekat-melekat ha
apatah nak berjaga sampai pkul 5 pagi
itu sebab la kita terlepas tengok brazil lawan

sedih yang last ni
boleh ibaratkan macam ketua segala sedih la
bak kata orang lama-lama
otai
awak,
apa yang awak mahu lagi
apa yang awak nak, kita buat
apa yang awak xsuka,kita tak buat tapi sekali sekala tu ada la terbuat.
kita tau awak ada masalah.
ala awak ni.
macam tak biasa
kalau awak ada masalah, mastermind ni jugak la yang selesaikan
patutla otak makin senget
tapi,
boleh tak kalau setiap kali awak ada masalah
jangan dok pi merela dengan orang lain boleh tak.
hatta dengan kawan perempuan sendiri pun
hatta dolmat lagi la tak boleh
kalau nak jumpa dia nak design baju kawen kita boleh.
dok bersayang-sayang la
nak kita lempang awak bagi melayang-layang tak?
siap deal nak berdate bagai
hello....kite ni hape?
tunggul kayu versi patung cendana?

kang kita bertukar jadi hulk hogan kang susah ha
mau jugak saya peluk kamu panjat bangunan klcc
ala...macam cite gorilla tu
tapi,
time adegan baju koyak-koyak tu
tolong la cover yang mana-mana yek
kang hulk hogan versi orginal tergoda
tak rela ai yuuuuu

2 comments:

  1. uit..waa rasa kita bdua nie ader masalah..kita kena g jln2 lar..hehe

    lu biler stat exam..gud luk yer..;)

    ReplyDelete
  2. gua pun rasa begitu jua
    jom ah g jengjalan dekat bulan
    aman damai sikit
    exam gua start minggu depan
    tekanan tak

    ReplyDelete

ai lebiu la