jangan segan jangan malu.ceq x makan orang aih

Monday, February 21, 2011

Fashionita kah?

Dalam almari aku, kebanyakkan baju berwarna:
  1. hitam( jaket, cardigan)
  2. Putih ( t-shirt, cardigan)
  3. Biru (long top,inner, cardigan, blause)
  4. kuning ( t-shirt, cardigan)
  5. Purple ( t-shirt)
  6. Pink (long singlet & top)
  7. Hijau ( long singlet)
  8. Kelabu ( t-shirt, cardigan)
  9. Beige (kot, on the way)
  10. merah ( cardigan)
Secara puratanya, aku memiliki:
  1. Tiga cardigan itam (labuh), dan dua jaket hitam( half)
  2. 5 t-shirt putih, 3cardigan putih labuh dan 1 cardigan putih half yang belum pernah pakai dan terpikir- pikir nak jual je.
  3. dua tops biru paras hampir nak ke lutut tapi tak la macam skirt, 1 cardigan biru yang pakai nya baru sekali je, 1 inner biru yang sekarang terpikir-pikir nak cari cardigan nak ganding kan nya sekali dan 1 blause yang menangis- nangis minta dipakai kan.
  4. 2 t-shirt kuning jugak baru sekali pakai dan selebihnya almari pakai, 1 cardigan putih yang ala - ala nerd.
  5. 1 t-shirt puple yang buat masa ini menjadi t-shirt peberet. sah akan pakai sampai kaler kusam.
  6. 1 tops pink yang pakai nya baru 2 kalai dan selebihnya buat- buat tak nampak dan 1 singlet pink yang akan dipakai bila rasa nak pakai.
  7. 1 singlet hijau padini rm9 yang akan dipakai setiap masa dan digandingkan dengan tak kira warna pun hatta warna merah sekali pun.
  8. 1 tshirt kelabu dan 3 cardigan kelabu.
  9. 1 kot beige yang baru di order dan sedang dalam perjalanan untuk smpai ke daku.
  10. 1 cardigan merah.
Aku rasa baju aku time sekolah lebih meriah dari time aku kerja. time sekolah dulu aku ada penasihat pesyen iaitu madame suppiah. setiap baju yanag aku nak beli, mesti kena tunjuk dekat belai dulu untuk pelepasan. selalunya, warna -warna terang akan mudah mendapat pelepasan dari warna- warna yang ala - ala tanah perkuburan.

kalau biarkan aku membeli belah?
Jawabnya warna putih dan kelabu je la yang menjadi pilihan hati.

hairan.
kalau nak jadi advisor dekat orang time membeli belah, pandai pulak aku. example like akak aku. time dia nak beli barang, hatta kerongsang pun, mesti dia tanya aku dan kesannya, ramai orang akan puji apa yang dia pakai. ehemmm...hasil dari nasihat aku..

tapi time aku nak beli barang untuk aku? semuanya ke lauttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttt!!!!!!!

Aku nak hire advisor pesyen.
sapa nak?

p/s: sapa yang juai barang on 9 tuh, terutamanya jaket, cardigan atau kot, boleh la wink wink aku. sebab aku pantang nampak benda alah tu. mesti nak membeli. hatta kot pengawas sekolah pun aku berkenan.

3 comments:

  1. wow..
    mayak hitam ye..
    sama la
    akak pon.banyak benau kasut n baju hitam putih

    ReplyDelete
  2. CGG: itula. walhal hitam bukan masuk senarai warna peberet pun. saya tak banyak kasut, tapi banyak selipar. hehehehehehe

    ReplyDelete
  3. jual bikini muslimah on9 buley tak? keh keh keh!

    ReplyDelete

ai lebiu la