jangan segan jangan malu.ceq x makan orang aih

Thursday, May 19, 2011

Kasih yang suci @ nora elena

ex hosemate aku :" novel kasih yang satu dah jadi drama tibi".

kakak terlebih ramah die hard fan aron aziz:akak tengok citer tu sebab ada aron azizi. best tau citer tu.kawan kawan akak semua dok promote dalam fesbook".

aku: "apa kejadah citer kasih yang satu. apa kaitan dengan aron aziz ni".

Maka dengan itu, semalam dengan semangat yang jitu, aku balik kerja awal dengan niat untuk tengok apa citer kasih yang satu ni. best sangat ke aron aziz berlakon ni.

"nora elena, eid tak sangka u macam gitew"

"maaf cik seth tan, tapi nampak nya macam cik elena ada masalah, tak sesuai rasanya nakmintak baju encik dekat dia time cenggini".

macam familiar je nama nama watak ni. Flasback bermula.. Baru aku teringat cerita dia. Sedang aku khusyuk menghayati Nora Elena berposing atas jalan sebab tunang dia Eid marah marah dia, hujan turun. Bukan hujan dalam tii. Ni hujan yang real. OOOhhh, pelengkap kesyahduan. Baru nyaman nak menghayati cerita. Tetiba, curenty service are not available........

Ni yang potong stim dengan astro ni.

Tapi, memandangkan aku dah baca novel dia, aku tak la ralat sangat ni. meh ku cite me. Sebenarnya, si nora elena ni pernah kena rogol dengan seth tan masa zaman zaman sekolah dulu. nora elena tak cam sapa perogol dia sebab seth than pakai topeng sambil acah pisau ugut.
selepas kena rogol tu, keluarga nora elena pindah keluar dari kampung itu. parents nora elena pun tatau nora elena kena rogol sebab nora elena tak cerita.

Dipanjangkan cerita, nora bertunang dengan eid. terserempak dengan seth than balik. nanti seth tan tepon eid cakap nora elena dah kena tebuk. eid putus tunang dengan nora elena. seth tan masuk minang nora elena. nora elena setuju sebab nak jaga nama baik keluarga sebab tarikh kawin dia dengan eid dah makin dekat. seth tan masuk Islam.

Nora Elena dapat tau Seth Tan yang rogol dia. Bergaduh gaduh merajuk rajuk perang perang dingin sampai Nora Elena mengandung. Bila dah beranak, ada perempuan psiko yang suka dekat Seth Tan bawa larik anak depa pastu paksa Seth Tan kawen dengan dia. Bergaduh bergaduh. Perempuan psiko tu mati excident. Anak selamat. Seth Tan cakap kat Nora cukup la satu je anak sebab dia sedih Nora elena sakit time bersalin pastu Nora Elena cakap xpela. Untuk lelaki dis sayan. Pastu hepi ever after.

Penat aku buat sinopsis

3 comments:

  1. ok! malam ni gua p MPH cari novel tu. Kalo hujan pon ending cerita dia gua bole hapal sampai mati. Kalo harapkan lu cerita, sangkut macam astro jugak!

    ReplyDelete
  2. jelina:meh ni wa citer sambil tepuk tepuk montot gebu lu meh

    ReplyDelete

ai lebiu la