jangan segan jangan malu.ceq x makan orang aih

Monday, July 11, 2011

Perhimpunan.

Cara cara hendak mengenal pasti jika sesorang itu sudah master dalam menghadiri sebarang perhimpunan yang dijalankan tidak kira la sama ada perhimpunan itu haram atau halal adalah seperti:



  1. Memakai google yang kebiasaannya digunakan ketika hendak pergi berenang.. google ini ternyata menjadi alat renang yang pelbagai guna. selain digunakan untuk menjadi alat renangan di dalam air, ia jugak digunakan sebagai alat renangan untuk meredah lautan manusia yang lari bertempiaran akibat gas pemedih mata dan jugak pancutan air yang boleh memutihkan kulit yang hitam.

  2. Topeng hidung yang biasanya digunakan oleh para doktor untu membedah pesakit boleh jugak digunakan semasa perhimpunan untuk mengelakkan tersedut gas pemedih mata yang kalau anda anda sekalian nak merasa boleh la cuba sendiri di rumah dengan melumurkan cabai ke muka. begitu la kesan kepedihan yang dapat dirasai.

  3. garam bukan sahaja digunakan dalam memasak tapi jugak digunakan semasa perhimpunan. amat la penting membawa garam ketika perhimpunan kerana dengan mengunyah garam dapat mengurang kan rasa radiasi terkena gas pemedih mata.

  4. air putih haruslah jangan dilupakan kerana air putih akan digunakan untuk membasuh muka yang kepedihan dan untuk menkaverkan mata yang kemerahan dan air mata yang berjejeran keluar.

sekian,



i salute u yang berhimpun ari sabtu. memang kulit kebal spesis landak. aku yang terkena sipi sipi pun dah mengelupur pedih. oooh...pakcik pakcik makcik makcik yang bawa anak anak kecik tu memang hardcore kerana sudah tentu anak anak kecil itu tidak akan trauma seperti saya.

3 comments:

  1. hehe..
    peralatan lngkap,
    mnjamin kselamatan;)

    ReplyDelete
  2. kapten atok:kalau aku nak join, aku bawa ko..jd pelatih aku di masa akan datang

    ahfantasy:a'ah....di kala kecemasan pun boleh bergelak ketawa tatkala ternampak makcik google tu.dah macam ikan

    yang benar:author.apa kejam xbagi aku komen dengan nama sendiri

    ReplyDelete

ai lebiu la