jangan segan jangan malu.ceq x makan orang aih

Tuesday, April 30, 2013

Bicara pakcik teksi#2

Pakcik teksi: da boleh mengundi ke?
Aku: dah boleh da.
Pakcik teksi : balik mengundi dekat mana?
Aku: ( gelak gelak) saya tak mendaftar pun.
Pakcik teksi: lah kenapa?
Aku : semua sama je.
Pakcik teksi: yang sama la kita kena bagi tak sama. Dah kahwin?
Aku : belum
Pakcik teksi: dah tunang?
Aku : belum.
Pakcik teksi: umur berapa?
Aku: 28 tahun dah.
Pakcik teksi: ye ke 28 tahun?
Aku : iye cik. 28 tahun dah.
Pakcik teksi : betul 28 tahun.
Aku : iye. Kenapa?
Pakcik teksi: tak nampak macam.28 tahun pun. Macam muda lagi je ha.
Aku: gelak gelak..

*resia awet muda?telan la bebanyak petai dan jering*

Saturday, April 27, 2013

Kehilangan

Manusia
Sering kali mengabaikan harta yang dimiliki
Ditinggalkan
Diperlekehkan

Tatkala kehilangan
Baru la terhantuk tergadah
Menyesali kehilangan.

Untung saja jikalau kehilangan itu mampu dicari kembali.
Jikalau ngak mampu?
Tepuk dahi
Tanya minda .

* bila dekat, bertekak bertikam. Bila jauh, kosong.*

Tuesday, April 23, 2013

Pemikiran Gelap.

Kelam.
Gelap.

Di kotak pemikiran
Sekilas bayangan sebilah pisau

Tusuk.
Tikam.

Hahaha
Kebisingan ini berjaya dihapuskan.
Manisnya darah.
Indah nya sunyi.

Monday, April 22, 2013

Sisi gelap

Senantiasa dahagakan darah untuk menjinak kan nafsu amarah.

Ah.

Setan kamu.

Sunday, April 21, 2013

Heroin

Tough girl survive in canibbal world.

We fall
We cry

Yet

We still rise and shine.
Like a diamond.

So
What should we called ourself

Heroin.

Saturday, April 20, 2013

Daddy's gurl

Aku hanya anak perempuan kepada seorang lelaki.
Lelaki biasa di mata masyarakat,
Tapi sangat awesome di mata kami,anak perempuannya.
Yang memanggil anak perempuan kedua bongsu nya sebagai baby ayah,
Anak perempuan paling bongsu dipanggil anak ayah
Dan aku,femes dengan panggilan anak terbuang.

Anak perempuan kepada seorang lelaki yang memetingkan subjek matematik:
'matematik biru ke merah? Kalau biru ayah sign, kalau merah mak sign.'

Anak perempuan kepada seorang lelaki yang mementingkan kebesihan wajah:
'letak la memacam kat muka tu loti. Dengan telur la gula la tepung la. Lepas ni taruk minyak masak sekali. Boleh goreng terus'.
'mak.. Muka itam la. Macam mana nak buat. Ayah adabpetua , nak tak. Pi rendam muka dlm klorok. Putih la.

Anak perempuan kepada seorang lelaki yang menganggap semua kengkawan anak nya adalah boipren anak nya denan mengeluarkan staeent brrbunyi'eh.. Eh... Anak ayah bawa balik boipren la.. Errr ayah.. Ni kawan kelas and they all dtg beraya. Takkan satu kelas pakwe org kot ayah.

Anak perempuan kepada seorang lelaki yang mengajar ala ala tentera:
'ayah... Tak paham la geografi ni'.' tempat ni nak menuju ke sini harus la dikira menggunakan longtitud dan manitud yang betul dan titik pertemuan harus la di sini. Bola satu ke bola dua roger and out.

Anak perempuan kepada seorang lelaki yang mementingkan pelajaran:
'nanti dah habis degree,boleh la sambung ambel ACCA. Pengsan anak ayah dengar.

Anak perempuan kepada seorang lelaki yang jarang menunjukkan kasih sayang nya mrlaliu kata kata tapi perbuatan dan datang je hospital dengan muka pucat tatkala mendengar anak perempuan nya kena rompak dan dibrlassh tetapi tatkala sampai di hospital anak perempuan nya menunjukkan simbol best dan terus gelak seolah olah tade berlaku apa apa.

My father.
He tall like kwang soo.
He fierce like kim jongkok.
Funny like haha.
Great singer like gary.
A good eater and chef like jeong suk.
An old but young as seok jin.
Sometime can br more gurlish like mong ji.

He's our running man.
Thanks for raise me into fine gurl.
From dady little gurl to strong tough gurl.
For educated me.

Ur little gurl.

Monday, April 1, 2013

bicara hati #1

bicara sama hati.
di tengah kelam malam.
wahai hati,
mengapakah kau gundah gulana
gusar sebegitu rupa.

jawab hati
gundah ku memikirkan sesuatu yang belum pasti
apakah ia yang pasti
atau hanya ilusi
apakah ia miliku
atau ia hanya pinjaman
gundah ku sehitam malam
sesunyi angin hembusan bayu.

bicara hati.
tentang sesuatu yang belum pasti.